Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

20-21 december får Stina Nilsson en chans att kvala in till världscupen eller IBU-cupen. FOTO: Fredrik Karlsson/Bildbyrån.

20-21 december får Stina Nilsson en chans att kvala in till världscupen eller IBU-cupen. FOTO: Fredrik Karlsson/Bildbyrån.

Stina Nilsson får chansen att kvala till världscupen

20-21 december får Stina Nilsson en chans att kvala sig in till världscupen i skidskytte. Då genomförs två sprinttävlingar i Östersund som gäller som uttagningstävlingar.
– Jag har inte känt någon stress över att jag inte har tävlat sedan mina första lopp. Jag har fortfarande mycket att lära på träningen, säger Stina Nilsson till Expressen.

– Efter RF:s senaste besked har vi fått godkänt att genomföra en uttagningstävling här i Östersund, säger skidskytteförbundets presschef Håkan Blidberg till Expressen.

– Det blir en uttagningstävling där det finns möjlighet, beroende på prestation, att kvalificera sig till både IBU-cupen och världscupen, fortsätter Blidberg.

Det blir två sprinttävlingar vid skidstadion i Östersund som genomförs 20-21 december.

Stina Nilsson slutade elva på sprinten i Idre den 14 november, efter tre bom. Dagen efter blev hon 27:a. Då med hela tio bommar.

– Jag har inte känt någon stress över att jag inte har tävlat den här tiden. Jag har fortfarande mycket att lära på träningen. Och vi har dessutom haft tävlingsliknande moment på träningen så jag är nöjd med den här perioden efter Idre, säger Stina Nilsson till Expressen.

 

Senaste nyheterna

Det är nu klart att det blir Volkswagen Cup i Boden 19-21 februari. FOTO: Svenska skidförbundet.

Grönt ljus för Volkswagen Cup i Boden

Svenska skidförbundet meddelar att efter samråd med arrangerande Bodens Skidallians ges grönt ljus för Volkswagen Cup i Boden 19-21 februari.
Andreas Nygaard blev tvåa bakom Oskar Kardin på La Diagonela i lördags. Under loppet förfrös han dock fingrarna och norrmannen ligger nu på sjukhus i Italien. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Nygaard kan inte tävla på grund av förfrusna fingrar

Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, blev tvåa på Engadin La Diagonela i lördags. Efter loppet har han dock gått en ännu tuffare kamp med förfrusna fingrar i det kalla vädret. – Det är bra med mig me...
Linn Svahn deltog på Idrottsgalan via länk när hon fick motta utmärkelsen Årets kvinnliga idrottare. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Linn Svahn Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan

Linn Svahn vann utmärkelsen Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan. Linn blev också tvåa i omröstningen om Jerringpriset bakom vinnaren Armand Duplantis. – Sätt läskigt höga mål och våga tro på di...