Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Max Novak stängs av en månad för att han spelade på samma lopp som han deltog i själv vid säsongspremiären i Bruksvallarna. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Max Novak stängs av en månad för att han spelade på samma lopp som han deltog i själv vid säsongspremiären i Bruksvallarna. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Max Novak stängs av i en månad

Nu har Max Novak fått sin dom, avstängning en månad, efter att han satsat pengar på samma lopp som han själv tävlade i vid säsongspremiären i Bruksvallarna.
– Det här är ändå ett drömscenario för mig, säger Novak till Expressen.

Avstängningen innebär att Max Novak inte får i delta i någon organiserad tränings- eller tävlingsverksamhet arrangerad av något specialidrottsförbund inom Riksidrottsförbundet under avstängningstiden. Det innebär också att han inte får delta i någon uppvisning eller utöva något uppdrag inom idrott. Detta skriver Svenska skidförbundet i ett pressmeddelande på onsdagskvällen.

Avstängningen gäller från den 9 december till den 9 januari.

– Jag visste ju inte vad jag skulle vänta mig. Om det skulle bli böter, avstängning eller något annat. En månad är ändå på ett sätt ett drömscenario för mig, säger Novak till Expressen.

Det beror förstås på att Visma Ski Classics startar den 14 januari i Schweiz då säsongen börjar på riktigt för Team Ramudden-åkaren.

– Då har jag gjort bort det här och är en fri man fem dagar innan tävlingarna drar i gång på allvar för mig.

Bakgrunden till att Novak blir avstängd är att efter han vunnit säsongspremiären i Bruksvallarna, närmast före William Poromaa, berättade att han satsat pengar i loppet.

På frågan om han tycker domen är rimlig säger Novak följande till Expressen:
– Ja, det är det väl. Men det är också svårt att säga vad som är rimligt? Men det är ju något slags pilotfall, så det här blir väl ett lex Novak nu.

Så här kommenterar Svenska skidförbundet ordförande Karin Mattsson domen:
– Det är klart att det är tråkigt beslut samtidigt har vi ett stort ansvar att hantera frågor om vadhållning och spel enligt det regelverk som finns. Vi inom förbundet tar också lärdom av detta och kommer bli ännu tydligare gentemot våra åkare kring vad som gäller i de här frågorna.

Senaste nyheterna

Det är nu klart att det blir Volkswagen Cup i Boden 19-21 februari. FOTO: Svenska skidförbundet.

Grönt ljus för Volkswagen Cup i Boden

Svenska skidförbundet meddelar att efter samråd med arrangerande Bodens Skidallians ges grönt ljus för Volkswagen Cup i Boden 19-21 februari.
Andreas Nygaard blev tvåa bakom Oskar Kardin på La Diagonela i lördags. Under loppet förfrös han dock fingrarna och norrmannen ligger nu på sjukhus i Italien. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Nygaard kan inte tävla på grund av förfrusna fingrar

Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, blev tvåa på Engadin La Diagonela i lördags. Efter loppet har han dock gått en ännu tuffare kamp med förfrusna fingrar i det kalla vädret. – Det är bra med mig me...
Linn Svahn deltog på Idrottsgalan via länk när hon fick motta utmärkelsen Årets kvinnliga idrottare. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Linn Svahn Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan

Linn Svahn vann utmärkelsen Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan. Linn blev också tvåa i omröstningen om Jerringpriset bakom vinnaren Armand Duplantis. – Sätt läskigt höga mål och våga tro på di...