Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Max Novak stängs av en månad för att han spelade på samma lopp som han deltog i själv vid säsongspremiären i Bruksvallarna. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Max Novak stängs av en månad för att han spelade på samma lopp som han deltog i själv vid säsongspremiären i Bruksvallarna. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Max Novak stängs av i en månad

Nu har Max Novak fått sin dom, avstängning en månad, efter att han satsat pengar på samma lopp som han själv tävlade i vid säsongspremiären i Bruksvallarna.
– Det här är ändå ett drömscenario för mig, säger Novak till Expressen.

Avstängningen innebär att Max Novak inte får i delta i någon organiserad tränings- eller tävlingsverksamhet arrangerad av något specialidrottsförbund inom Riksidrottsförbundet under avstängningstiden. Det innebär också att han inte får delta i någon uppvisning eller utöva något uppdrag inom idrott. Detta skriver Svenska skidförbundet i ett pressmeddelande på onsdagskvällen.

Avstängningen gäller från den 9 december till den 9 januari.

– Jag visste ju inte vad jag skulle vänta mig. Om det skulle bli böter, avstängning eller något annat. En månad är ändå på ett sätt ett drömscenario för mig, säger Novak till Expressen.

Det beror förstås på att Visma Ski Classics startar den 14 januari i Schweiz då säsongen börjar på riktigt för Team Ramudden-åkaren.

– Då har jag gjort bort det här och är en fri man fem dagar innan tävlingarna drar i gång på allvar för mig.

Bakgrunden till att Novak blir avstängd är att efter han vunnit säsongspremiären i Bruksvallarna, närmast före William Poromaa, berättade att han satsat pengar i loppet.

På frågan om han tycker domen är rimlig säger Novak följande till Expressen:
– Ja, det är det väl. Men det är också svårt att säga vad som är rimligt? Men det är ju något slags pilotfall, så det här blir väl ett lex Novak nu.

Så här kommenterar Svenska skidförbundet ordförande Karin Mattsson domen:
– Det är klart att det är tråkigt beslut samtidigt har vi ett stort ansvar att hantera frågor om vadhållning och spel enligt det regelverk som finns. Vi inom förbundet tar också lärdom av detta och kommer bli ännu tydligare gentemot våra åkare kring vad som gäller i de här frågorna.

Senaste nyheterna

pod_bild_tc21_lina

Podcast om Toblach-Cortina 2021

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras dagens Toblach-Cortina av Teemu Virtanen. Gäst är Andreas Nyagaard, Team Ragde Eiendom. Det bjuds också på intervjuer med d...
Martin Ponsiluoma åkte in som tionde man på masstarten trots fyra bommade skott. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

52:a segern för Thingsnes Bö – Ponsiluoma tionde

Johannes Thingnes Bö vann masstarten i Antholz halvminuten före fransmannen Fillon Maillet. Martin Ponsiluoma sköt en bom varje gång på vallen men kunde ändå ta en tiondeplats. Sebastian Samuelsson s...
Markus Ruus vann 15 kilometer klassiskt vid Volkswagen cup i Torsby på söndagen. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Ruus och Dyvik distansvinnare i Torsby

Volkswagen cup i Torsby fortsatte med distanslopp på söndagen. I herrklassen vann Åsarnas Marcus Ruus sju sekunder före gårdagens sprintvinnare Anton Persson, SK Bore Torsby. På damsidan gjorde IFK M...