Max Novak stängs av en månad för att han spelade på samma lopp som han deltog i själv vid säsongspremiären i Bruksvallarna. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Max Novak stängs av en månad för att han spelade på samma lopp som han deltog i själv vid säsongspremiären i Bruksvallarna. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Max Novak stängs av i en månad

Nu har Max Novak fått sin dom, avstängning en månad, efter att han satsat pengar på samma lopp som han själv tävlade i vid säsongspremiären i Bruksvallarna.
– Det här är ändå ett drömscenario för mig, säger Novak till Expressen.

Avstängningen innebär att Max Novak inte får i delta i någon organiserad tränings- eller tävlingsverksamhet arrangerad av något specialidrottsförbund inom Riksidrottsförbundet under avstängningstiden. Det innebär också att han inte får delta i någon uppvisning eller utöva något uppdrag inom idrott. Detta skriver Svenska skidförbundet i ett pressmeddelande på onsdagskvällen.

Avstängningen gäller från den 9 december till den 9 januari.

– Jag visste ju inte vad jag skulle vänta mig. Om det skulle bli böter, avstängning eller något annat. En månad är ändå på ett sätt ett drömscenario för mig, säger Novak till Expressen.

Det beror förstås på att Visma Ski Classics startar den 14 januari i Schweiz då säsongen börjar på riktigt för Team Ramudden-åkaren.

– Då har jag gjort bort det här och är en fri man fem dagar innan tävlingarna drar i gång på allvar för mig.

Bakgrunden till att Novak blir avstängd är att efter han vunnit säsongspremiären i Bruksvallarna, närmast före William Poromaa, berättade att han satsat pengar i loppet.

På frågan om han tycker domen är rimlig säger Novak följande till Expressen:
– Ja, det är det väl. Men det är också svårt att säga vad som är rimligt? Men det är ju något slags pilotfall, så det här blir väl ett lex Novak nu.

Så här kommenterar Svenska skidförbundet ordförande Karin Mattsson domen:
– Det är klart att det är tråkigt beslut samtidigt har vi ett stort ansvar att hantera frågor om vadhållning och spel enligt det regelverk som finns. Vi inom förbundet tar också lärdom av detta och kommer bli ännu tydligare gentemot våra åkare kring vad som gäller i de här frågorna.

Senaste nyheterna

Johan Häggström, Oskar Svensson, William Poromaa och Jens Burman på torsdagens presskonferens inför fredagens VM-stafett. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Startlista VM Oberstdorf – stafett herrar torsdag

I morgon fredag är det dags för herrstafetten vid VM i Oberstdorf, Tyskland. Starten går 13.15. Sverige ställer upp med följande fyra åkare: Johan Häggström, Oskar Svensson, Jens Burman och William Po...
Svensk glädje sedan Elvira Öberg spurtat Sverige till seger på stafetten i Nove Mesto. FOTO: Philip Brem, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettsuccé för de svenska skidskyttetjejerna

Kvartetten Mona Brorsson, Hanna Öberg, Linn Persson och Elvira Öberg vann skidskyttestafetten i Nove Mesto på torsdagen. Med segern säkrade de också en totalseger i stafett-världscupen.. – Jag är så...
Norsk glädje och svensk besvikelse på samma bild efter damernas VM-stafett. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

En mardrömsstafett för Sverige

Talesättet stafett är stafett fick alla svenska längdåkningsfans känna på idag. Sverige var storfavoriter på damstafetten på VM i Oberstdorf men slutade på sjätte plats två minuter bakom segrande Norg...