Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
ssf_bild

Samtliga tävlingar i Bauhaus Cup pausas

Svenska skidförbundet kommer idag med information kring förändringar gällande Volkswagen Cup och Bauhaus Cup.
Samtliga tävlingar i Bauhaus Cup pausas då nuvarande restriktioner inte tillåter renodlade juniortävlingar. Volkswagen Cup i Torsby 23-24 januari och Boden 19-21 februari genomförs som planerat.

Nedan följer information från skidförbundet:

De restriktioner som träder i kraft 14 december gör att SSF tillsammans med arrangerande föreningar följande förändringar vad gäller Volkswagen Cup och Bauhaus Cup 2020/2021:

Då restriktionerna inte tillåter att renodlade juniortävlingar genomförs så pausas samtliga tävlingar i BAUHAUS cup, detta gäller inte tävlingen i Östersund som ställs in, se nedan. Om läget förändras är dock arrangörerna av de pausade tävlingarna beredda att "ta upp" tävlingarna, detta kommer i så fall meddelas av SSF.

BAHAUS Cup i Östersund ställs in och istället tar arrangerande Östersunds SK över den uppskjutna premiären av Volkswagen Cup från Piteå Skidallians. Tävlingsdatumet blir i trettonhelgen, 8-10 januari, och tävlingsprogrammet blir det samma som var planerat för juniortävlingarna förutom att söndagens tävlingar förlängs till 10/15 km F. Se det nya programmet på www.volkswagencup.se

FIS-tävlingarna i Falun (Kopparskidan)13-14 mars, kvarstår och arrangerande Falun-Borlänge SK kommer informera om dem i sina kanaler.

Volkswagen Cup i Torsby 23-24 januari och Boden 19-21 februari genomförs som planerat.

Juniortävlingarna i Torsby 23-24 januari är pausade i likhet med BAUHAUS Cup.

För att kunna hitta ett mer flexibelt upplägg för tävlingsprogrammet under JSM i Gällivare så flyttas finalen av Volkswagen Cup till 20-21 mars, tävlingsprogrammet för finaltävlingarna är oförändrat.

I samarbete med arrangerande Gellivare Skidallians så arbetar SSF med ett mer flexibelt och coronaanpassat upplägg för JSM, detta kommer presenteras under kommande vecka (v.51).

Samtliga tävlingar i Volkswagen Cup genomförs med kvotsystem, se den uppdaterade inbjudan på www.volkswagencup.se

Samtliga tävlingar i Volkswagen Cup kommer streamas på tv.skidor.com

Senaste nyheterna

pod_bild_tc21_lina

Podcast om Toblach-Cortina 2021

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras dagens Toblach-Cortina av Teemu Virtanen. Gäst är Andreas Nyagaard, Team Ragde Eiendom. Det bjuds också på intervjuer med d...
Martin Ponsiluoma åkte in som tionde man på masstarten trots fyra bommade skott. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

52:a segern för Thingsnes Bö – Ponsiluoma tionde

Johannes Thingnes Bö vann masstarten i Antholz halvminuten före fransmannen Fillon Maillet. Martin Ponsiluoma sköt en bom varje gång på vallen men kunde ändå ta en tiondeplats. Sebastian Samuelsson s...
Markus Ruus vann 15 kilometer klassiskt vid Volkswagen cup i Torsby på söndagen. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Ruus och Dyvik distansvinnare i Torsby

Volkswagen cup i Torsby fortsatte med distanslopp på söndagen. I herrklassen vann Åsarnas Marcus Ruus sju sekunder före gårdagens sprintvinnare Anton Persson, SK Bore Torsby. På damsidan gjorde IFK M...