ssf_bild

Samtliga tävlingar i Bauhaus Cup pausas

Svenska skidförbundet kommer idag med information kring förändringar gällande Volkswagen Cup och Bauhaus Cup.
Samtliga tävlingar i Bauhaus Cup pausas då nuvarande restriktioner inte tillåter renodlade juniortävlingar. Volkswagen Cup i Torsby 23-24 januari och Boden 19-21 februari genomförs som planerat.

Nedan följer information från skidförbundet:

De restriktioner som träder i kraft 14 december gör att SSF tillsammans med arrangerande föreningar följande förändringar vad gäller Volkswagen Cup och Bauhaus Cup 2020/2021:

Då restriktionerna inte tillåter att renodlade juniortävlingar genomförs så pausas samtliga tävlingar i BAUHAUS cup, detta gäller inte tävlingen i Östersund som ställs in, se nedan. Om läget förändras är dock arrangörerna av de pausade tävlingarna beredda att "ta upp" tävlingarna, detta kommer i så fall meddelas av SSF.

BAHAUS Cup i Östersund ställs in och istället tar arrangerande Östersunds SK över den uppskjutna premiären av Volkswagen Cup från Piteå Skidallians. Tävlingsdatumet blir i trettonhelgen, 8-10 januari, och tävlingsprogrammet blir det samma som var planerat för juniortävlingarna förutom att söndagens tävlingar förlängs till 10/15 km F. Se det nya programmet på www.volkswagencup.se

FIS-tävlingarna i Falun (Kopparskidan)13-14 mars, kvarstår och arrangerande Falun-Borlänge SK kommer informera om dem i sina kanaler.

Volkswagen Cup i Torsby 23-24 januari och Boden 19-21 februari genomförs som planerat.

Juniortävlingarna i Torsby 23-24 januari är pausade i likhet med BAUHAUS Cup.

För att kunna hitta ett mer flexibelt upplägg för tävlingsprogrammet under JSM i Gällivare så flyttas finalen av Volkswagen Cup till 20-21 mars, tävlingsprogrammet för finaltävlingarna är oförändrat.

I samarbete med arrangerande Gellivare Skidallians så arbetar SSF med ett mer flexibelt och coronaanpassat upplägg för JSM, detta kommer presenteras under kommande vecka (v.51).

Samtliga tävlingar i Volkswagen Cup genomförs med kvotsystem, se den uppdaterade inbjudan på www.volkswagencup.se

Samtliga tävlingar i Volkswagen Cup kommer streamas på tv.skidor.com

Senaste nyheterna

Johan Häggström, Oskar Svensson, William Poromaa och Jens Burman på torsdagens presskonferens inför fredagens VM-stafett. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Startlista VM Oberstdorf – stafett herrar torsdag

I morgon fredag är det dags för herrstafetten vid VM i Oberstdorf, Tyskland. Starten går 13.15. Sverige ställer upp med följande fyra åkare: Johan Häggström, Oskar Svensson, Jens Burman och William Po...
Svensk glädje sedan Elvira Öberg spurtat Sverige till seger på stafetten i Nove Mesto. FOTO: Philip Brem, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettsuccé för de svenska skidskyttetjejerna

Kvartetten Mona Brorsson, Hanna Öberg, Linn Persson och Elvira Öberg vann skidskyttestafetten i Nove Mesto på torsdagen. Med segern säkrade de också en totalseger i stafett-världscupen.. – Jag är så...
Norsk glädje och svensk besvikelse på samma bild efter damernas VM-stafett. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

En mardrömsstafett för Sverige

Talesättet stafett är stafett fick alla svenska längdåkningsfans känna på idag. Sverige var storfavoriter på damstafetten på VM i Oberstdorf men slutade på sjätte plats två minuter bakom segrande Norg...