Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
ssf_bild

Samtliga tävlingar i Bauhaus Cup pausas

Svenska skidförbundet kommer idag med information kring förändringar gällande Volkswagen Cup och Bauhaus Cup.
Samtliga tävlingar i Bauhaus Cup pausas då nuvarande restriktioner inte tillåter renodlade juniortävlingar. Volkswagen Cup i Torsby 23-24 januari och Boden 19-21 februari genomförs som planerat.

Nedan följer information från skidförbundet:

De restriktioner som träder i kraft 14 december gör att SSF tillsammans med arrangerande föreningar följande förändringar vad gäller Volkswagen Cup och Bauhaus Cup 2020/2021:

Då restriktionerna inte tillåter att renodlade juniortävlingar genomförs så pausas samtliga tävlingar i BAUHAUS cup, detta gäller inte tävlingen i Östersund som ställs in, se nedan. Om läget förändras är dock arrangörerna av de pausade tävlingarna beredda att "ta upp" tävlingarna, detta kommer i så fall meddelas av SSF.

BAHAUS Cup i Östersund ställs in och istället tar arrangerande Östersunds SK över den uppskjutna premiären av Volkswagen Cup från Piteå Skidallians. Tävlingsdatumet blir i trettonhelgen, 8-10 januari, och tävlingsprogrammet blir det samma som var planerat för juniortävlingarna förutom att söndagens tävlingar förlängs till 10/15 km F. Se det nya programmet på www.volkswagencup.se

FIS-tävlingarna i Falun (Kopparskidan)13-14 mars, kvarstår och arrangerande Falun-Borlänge SK kommer informera om dem i sina kanaler.

Volkswagen Cup i Torsby 23-24 januari och Boden 19-21 februari genomförs som planerat.

Juniortävlingarna i Torsby 23-24 januari är pausade i likhet med BAUHAUS Cup.

För att kunna hitta ett mer flexibelt upplägg för tävlingsprogrammet under JSM i Gällivare så flyttas finalen av Volkswagen Cup till 20-21 mars, tävlingsprogrammet för finaltävlingarna är oförändrat.

I samarbete med arrangerande Gellivare Skidallians så arbetar SSF med ett mer flexibelt och coronaanpassat upplägg för JSM, detta kommer presenteras under kommande vecka (v.51).

Samtliga tävlingar i Volkswagen Cup genomförs med kvotsystem, se den uppdaterade inbjudan på www.volkswagencup.se

Samtliga tävlingar i Volkswagen Cup kommer streamas på tv.skidor.com

Senaste nyheterna

Det kommer att bli ett sent beslut om det blir start på Vasaloppet för nionde året i rad för 2018 års vinnare Andreas Nygaard. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Andreas Nygaard osäker på start i Vasaloppet

Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, har startat i Vasaloppet åtta år i rad och vann loppet 2018. Med en knapp vecka kvar till 2021 års lopp är han dock osäker på om det blir någon start för honom sö...
Frida Karlsson under måndagens uppladdning inför tisdagens 10 kilometer skejt vid VM i Oberstdorf. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Sveriges åkare till VM:s fristilslopp

På måndagseftermiddagen presenterades vilka svenska åkare som åker 10 respektive 15 kilometer fri stil vid VM i Obertstdorf. På tisdagens 10 kilometer åker: Frida Karlsson, Ebba Andersson, Charlotte K...