Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Elvira Öberg förde Sverige till en tredjeplats på skidskyttestafetten i Hochfilzen. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Elvira Öberg förde Sverige till en tredjeplats på skidskyttestafetten i Hochfilzen. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Elvira Öberg spurtade Sverige till tredjeplats

Elvira Öberg spurtade ner Tysklands Denise Hermann och grejade en tredjeplats för Sverige på skidskyttestafetten i Hochfilzen, Österrike.
– Det var bara att köra på. Jag hade många scenarier planerade i huvudet och var beredd på det mesta, sa Elvira till SVT Sport.

– Johannes Lukas hade koll på att tyskarna sa att Herrmann skulle gå i sista backen och när hon inte lyckades med det visste jag att jag skulle ta det, fortsatte Elvira.

Norge vann stafetten 24,5 sekunder före Frankrike. Sverige var 32,5 sekunder efter och kampen om tredjeplatsen fixade Elvira Öberg med två tiondelars marginal till Tysklands Hermann.

Johanna Skottheim startade starkt för Sverige med fullt skytte och Linn Persson fick gå ut i täten med Tyskland och Norge.

Persson började med fullt skytte i liggande. På stående bommade alla tätlag men Linn klarade sig utan straffrunda vilket inte Norge och Tyskland gjorde och kunde skicka ut Hanna Öberg i ledningen. För Öberg blev det en tung dag på skjutvallen

På liggande skyttet hade hon två bom men var ändå inte mer än tio sekunder efter Norge ut från vallen. På stående blev det sedan tre bommar och efter extraskotten var en prick kvar och det fick bli en straffrunda.

– Jag vet inte vad som hände. Det var ingen bra känsla överhuvudtaget och det var väldigt tråkigt. Jag har en högbelastning i benen och det blev bendarr, det var svårt att hålla still helt enkelt, berättade Hanna Öberg för SVT Sport.

Hanna kunde sedan se syrran Elvira rädda upp situationen och med en mycket stark slutsträcka fixa tredjeplatsen.

– Jag tror många är livrädda för Elvira på ett slutvarv, kommenterade Johanna Skottheim för SVT Sport.

Liveresultat finns här

Senaste nyheterna

Britta Johansson Norgren ligger tvåa på Visma Ski Classics SC Ranking. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Fem svenskar topp 20 på Visma Ski Classics SC Ranking

Fem svenska åkare ligger topp 20 på Visma Ski Classics SC Ranking efter lördagens Engadin La Diagonela. Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, är rankad som världens bästa långloppsåkare. Tvåa i ranking...
Charlotte Kalla är tillbaka i landslagsdräkten när det är dags för världscupen i finska Lahtis i helgen. FOTO: Erik Mårtensson/Bildbyrån.

Kalla tillbaka i landslagsdräkten – men osäker mot VM

Charlotte Kalla har fått pröva tålamodet rejält inför den här säsongen. Nu är hon dock tillbaka i landslagsdräkten efter sin covid-infektion och en tid av anpassad träning för att komma i form. När d...
Charlotte Kalla gör säsongsdebut i världscupen i Lahtis, Finland, kommande helg. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Kalla tillbaka i truppen till världscupen i Lahtis

Efter en helgs tävlingsuppehåll är det dags för de första världscuptävlingarna sedan Tour de Ski avslutades. Ebba Andersson, som var snabbast uppför Alpe Cermis, återfinns också nu i truppen till fins...