Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sebastian Samuelsson ramlade och skadade geväret på jaktstarten i Hochfilzen. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Sebastian Samuelsson ramlade och skadade geväret på jaktstarten i Hochfilzen. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Samuelsson missade pallen – med trasigt gevär

Det var bäddat för en ny pallplats när Sebastian Samuelsson kom till sista skyttet vid jaktstarten i Hochfilzen. Då bommande Samuelsson två skott och fick nöja sig med en tiondeplats.
– Jag fick en chock när jag fick se bössan och att kroken var av, berättade Samuelsson för SVT Sport.

Ett trasigt gevär ställde till det för Sebastian Samuelsson i jaktstarten. Skadan på geväret kom efter ett fall.

– Min bössa gick sönder, kroken var borta, och i stående kändes det som om jag knappt kunde hålla i bössan. Jag förstår inte hur jag kunde skjuta fullt i första stå. Sedan blev det lite extra anspänning i sista och då kändes det inget bra när den där kroken var borta, då gick det inte. Jag är besviken, förklarade Samuelsson för SVT Sport.

– Man ska inte skylla på någonting men det var jäkligt surt i dag, fortsatte Samuelsson som också sa att han kände sig piggare i kroppen i dag jämfört med sprinten i går.

Sebastian Samuelsson startade som femma och sköt fullt på de tre första skjutningarna. När det var dags för sista skjutningen så stod Samuelsson där tillsammans med norrmannen Dale som vann i går. Dale som bommat tidigare under loppet stod pall men Samuelsson missade två skott och tappade chansen till en pallplats. Men ett trasigt gevär var alltså det som ställde till det.

Efter två straffrundor så gick Samuelsson ut som tionde man på spurtvarvet och den placeringen hade han också i mål.

Det blev dubbelt franskt i topp genom Quentin Fillon Maillet och Emelien Jacquelin. Båda sköt fullt och imponerade med snabb åkning i Hochfilzen.  Dale som gick ut först tog tredjeplatsen nio sekunder före landsmannen Johannes Thingsnes Bö.

Andre svensk blev Jesper Nelin som avancerade från 33:e till 15:e trots två straffrundor. Martin Ponsiluoma åkte åter fort i spåret, med tredje tid. Fem varv i straffrundan gjorde dock att han tappade från 15:e till 18:e. Peppe Femling tappade från 18:e till 33:e med fyra bom.

Liveresultat finns här

Senaste nyheterna

pod_bild_tc21_lina

Podcast om Toblach-Cortina 2021

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras dagens Toblach-Cortina av Teemu Virtanen. Gäst är Andreas Nyagaard, Team Ragde Eiendom. Det bjuds också på intervjuer med d...
Martin Ponsiluoma åkte in som tionde man på masstarten trots fyra bommade skott. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

52:a segern för Thingsnes Bö – Ponsiluoma tionde

Johannes Thingnes Bö vann masstarten i Antholz halvminuten före fransmannen Fillon Maillet. Martin Ponsiluoma sköt en bom varje gång på vallen men kunde ändå ta en tiondeplats. Sebastian Samuelsson s...
Markus Ruus vann 15 kilometer klassiskt vid Volkswagen cup i Torsby på söndagen. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Ruus och Dyvik distansvinnare i Torsby

Volkswagen cup i Torsby fortsatte med distanslopp på söndagen. I herrklassen vann Åsarnas Marcus Ruus sju sekunder före gårdagens sprintvinnare Anton Persson, SK Bore Torsby. På damsidan gjorde IFK M...