Sebastian Samuelsson ramlade och skadade geväret på jaktstarten i Hochfilzen. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Sebastian Samuelsson ramlade och skadade geväret på jaktstarten i Hochfilzen. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Samuelsson missade pallen – med trasigt gevär

Det var bäddat för en ny pallplats när Sebastian Samuelsson kom till sista skyttet vid jaktstarten i Hochfilzen. Då bommande Samuelsson två skott och fick nöja sig med en tiondeplats.
– Jag fick en chock när jag fick se bössan och att kroken var av, berättade Samuelsson för SVT Sport.

Ett trasigt gevär ställde till det för Sebastian Samuelsson i jaktstarten. Skadan på geväret kom efter ett fall.

– Min bössa gick sönder, kroken var borta, och i stående kändes det som om jag knappt kunde hålla i bössan. Jag förstår inte hur jag kunde skjuta fullt i första stå. Sedan blev det lite extra anspänning i sista och då kändes det inget bra när den där kroken var borta, då gick det inte. Jag är besviken, förklarade Samuelsson för SVT Sport.

– Man ska inte skylla på någonting men det var jäkligt surt i dag, fortsatte Samuelsson som också sa att han kände sig piggare i kroppen i dag jämfört med sprinten i går.

Sebastian Samuelsson startade som femma och sköt fullt på de tre första skjutningarna. När det var dags för sista skjutningen så stod Samuelsson där tillsammans med norrmannen Dale som vann i går. Dale som bommat tidigare under loppet stod pall men Samuelsson missade två skott och tappade chansen till en pallplats. Men ett trasigt gevär var alltså det som ställde till det.

Efter två straffrundor så gick Samuelsson ut som tionde man på spurtvarvet och den placeringen hade han också i mål.

Det blev dubbelt franskt i topp genom Quentin Fillon Maillet och Emelien Jacquelin. Båda sköt fullt och imponerade med snabb åkning i Hochfilzen.  Dale som gick ut först tog tredjeplatsen nio sekunder före landsmannen Johannes Thingsnes Bö.

Andre svensk blev Jesper Nelin som avancerade från 33:e till 15:e trots två straffrundor. Martin Ponsiluoma åkte åter fort i spåret, med tredje tid. Fem varv i straffrundan gjorde dock att han tappade från 15:e till 18:e. Peppe Femling tappade från 18:e till 33:e med fyra bom.

Liveresultat finns här

Senaste nyheterna

Therese Johaug vann guld I överlägsen stil på 10 km fri stil vid VM i Oberstdorf. FOTO: Christian Walgram, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Resultat VM Oberstdorf damer 10 km fri stil

Therese Johaug vann 10 km fri stil 54,2 sekunder före Frida Karlsson på silverplats. Bronset tog Ebba Andersson tolv sekunder efter Karlsson. Charlotte Kalla sexa tio sekunder från pallen.
Lina Korsgren, Team Ramudden, ligger femma på Visma Ski Classics SC Ranking inför Vasaloppet. Kan hon försvara sin seger från i fjol lär hon klättra in rankingen. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

24 svenska åkare topp 100 på Visma Ski Classics SC Ranking

Vi närmar oss Vasaloppet och det kan vara intressant att titta till Visma Ski Classics SC Ranking. Topp tio på rankinglistan består av fem norska åkare och fem svenska. Kikar vi på topp 100 så finns d...
Frida Karlsson, Maja Dahlqvist, Ebba Andersson och Charlotte Kalla dagen före fristilsloppet på VM, i ett varmt och soligt Oberstdorf. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Startlista VM Oberstdorf – damer 10 km fri stil tisdag

I morgon tisdag är det dags för damernas 10 kilometer fri stil med individuell start VM i Oberstdorf, Tyskland. Första start är 13.15. Ebba Andersson går tidigt i det seedade fältet medan däremot Frid...