Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Hanna Öberg klättrade från 29:e till fjärde plats vid jaktstarten i Hochfilzen. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg klättrade från 29:e till fjärde plats vid jaktstarten i Hochfilzen. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Stark klättring av Hanna Öberg

Hanna Öberg gick ut som 29:a på jaktstarten i Hochfilzen, i mål var hon fyra, mindre än fyra sekunder från pallen strax bakom fransyskan Julia Simon.
– Hon var lite för stark för mig, men nästa gång tar jag henne, säger Öberg till SVT Sport.
Norskan Marte Olsbu Röiseland vann loppet före Dzinara Alimbekava, Belarus.

Med fullt skytte avancerade Hanna Öberg rejält genom fältet och snuddade vid pallen. På spurtvarvet låg Hanna trea men kunde inte stå emot fransyskan Simon på slutet.

– Jag försökte hålla henne bakom mig, men hon har varit i jättegod form de här dagarna, sa Öberg till SVT Sport.

– Jag tycker att det har känts bättre och bättre för varje dag. Jag är jättenöjd med mitt lopp i dag och hade inte kunnat göra det så mycket bättre, fortsatte Öberg.

Den yngre systern, Öberg, Elvira gick ut som elva och spurtade in som sjua. Elvira började start och var utan bommar i efter liggande skyttet. Men det blev tre bommar tredje skyttet och då rök chansen att riktigt vara med i toppen. Med fullt skytte i sista stående blev det ändå en finns sjundeplats.

– Det var tre knappa bommar. Jag gör så gott jag kan, men det är speciellt att stå där. Jag visste ju att jag hade chansen, men jag har inte varit där framme så många gånger så det var en kombination av ganska många saker som gör att jag bommar. Det var viktigt för huvudet att ta revansch i sista skyttet. Jag tog nog många placeringar där, kommenterade Elvira för SVT Sport.

Övriga svenskor placerade sig enligt följande: 29) Mona Brorsson, 29:a, Johanna Skottheim 32:a och Linn Persson, 39:a.

Liveresultat finns här.

Senaste nyheterna

Britta Johansson Norgren ligger tvåa på Visma Ski Classics SC Ranking. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Fem svenskar topp 20 på Visma Ski Classics SC Ranking

Fem svenska åkare ligger topp 20 på Visma Ski Classics SC Ranking efter lördagens Engadin La Diagonela. Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, är rankad som världens bästa långloppsåkare. Tvåa i ranking...
Charlotte Kalla är tillbaka i landslagsdräkten när det är dags för världscupen i finska Lahtis i helgen. FOTO: Erik Mårtensson/Bildbyrån.

Kalla tillbaka i landslagsdräkten – men osäker mot VM

Charlotte Kalla har fått pröva tålamodet rejält inför den här säsongen. Nu är hon dock tillbaka i landslagsdräkten efter sin covid-infektion och en tid av anpassad träning för att komma i form. När d...
Charlotte Kalla gör säsongsdebut i världscupen i Lahtis, Finland, kommande helg. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Kalla tillbaka i truppen till världscupen i Lahtis

Efter en helgs tävlingsuppehåll är det dags för de första världscuptävlingarna sedan Tour de Ski avslutades. Ebba Andersson, som var snabbast uppför Alpe Cermis, återfinns också nu i truppen till fins...