Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Sebastian Samuelsson förde Sverige till seger vid stafetten i Hochfilzen på söndagen. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Sebastian Samuelsson förde Sverige till seger vid stafetten i Hochfilzen på söndagen. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Samuelsson förde Sverige till stafettseger

Sebastian Samuelsson avgjorde till Sveriges fördel på stafetten i i Hochfilzen på söndagen. I mål var Samuelsson 5,7 sekunder före Norge efter en spännande slutsträcka där Norges Johannes Thingsnes Bö fick åka en straffrunda efter sista skytte.
Det var mycket dramatik vid sista skyttet. En funktionär stod i vägen Thingnes Bö och Samuelsson hade problem med sitt gevär.
– Jag fipplar med extraskotten och blir mer stressad ju mer jag fipplar, berättade Samuelsson för SVT Sport.

Samuelsson och Thingnes Bö gick ut samtidigt på slutsträckan. Sebastian satte alla skott i liggande, Bö bommade ett och fick ta en straffrunda. Båda var dock tillsammans igen när staftten skulle avgöras i sista skyttet.

Där var först en funktionär i vägen för Bö när han skulle ställa sig på mattan. Båda två bommade sedan två skott. Sebastian hade sedan problem med geväret när han skulle ladda reservskott men lyckades ändå sätta skotten men Bö fick ta ett varv i straffrundan och var 16 sekunder på väg ut på spurtvarvet.

– Det är ett drömläge för mig att gå ut med Norge och Johannes. Jag försökte verkligen sätta skotten i liggande och hängde med bra där, sa Sebastian till SVT Sport.

På frågan vad som hände vid sista skyttet berättade Samuelsson så här:
– Jag tänkte att det dummaste jag kan göra är att ta det lugnt och låta Johannes gå ut i sitt tempo. Jag försökte sätta lite press men tyvärr bommar jag. Sen fipplar jag med extraskotten och blir mer stressad ju mer jag fipplar.

Sebastian klarade att hålla den vassa norrmannen bakom sig på spurtvarvet och fixade Sveriges första stafettseger på två år.

Peppe Femling, Jesper Nelin och Martin Ponsiluoma var det som bäddade för Samuelsson med starka insatser på de tre första sträckorna.

Femling växlade över till Nelin som sexa, åtta sekunder efter då ledande Norge.

– Repet gick i slutet av backen och jag fick gräva djupt. Men det blev inte så mycket tid, det var bra, sa Femling till SVT Sport.

Nelin fick  en bom i det stående och växlade till Ponsiluoma som trea.

– Det känns bra. Jag fick öppna jävligt hårt för att komma i fatt dem. Det kostade lite energi. Jag ville bara komma så nära som möjligt för jag vet att ”Ponsi” lätt går ikapp dem, sa Nelin.

Trots tre bommar i stående kunde Ponsiluoma växla ut Samuelsson i tät tillsammans med Norge.

Liveresultat finns här.

Senaste nyheterna

startlistbild_eld

Startlistor Engadin La Diagonela

Lördag morgon är det dags för en efterlängtad start på Visma Ski Classics säsong XI. Du ser loppet på kanal 9 där Roberto Vacchi och Oskar Svärd kommenterar. Sändningen startar 08.00. Startlistor finn...
Sebastian Samuelsson förde upp Sverige från elfte till sjunde plats på stafetten i Oberhof. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettseger till Frankrike – Sverige sjua

Martin Ponsiluoma bommade bort Sveriges chanser till en framskjuten placering på stafetten i Oberhof. Sebastian Samuelsson avancerade dock från elfte till sjunde plats på slutsträckna. Frankrike vann...