Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
17-19 december går det att se landslagsåkarna tävla då Aftonbladet livesänder. FOTO: Bildbyrån.

17-19 december går det att se landslagsåkarna tävla då Aftonbladet livesänder. FOTO: Bildbyrån.

Längdlandslaget interna tävlingar livesänds

Längdlandslaget kommer den 17–19 december köra den interna tävlingen Smart Energy Partner Challenge i Östersund och Aftonbladet kommer att sända alla dagar.

– Det känns verkligen kul att vi tack vare våra partners får ihop både en bra intern tävling på plats i Östersund med hela landslaget och även att Aftonbladet har valt att sända alla tävlingsdagar. När vi blickar framåt ser vi också att Aftonbladet finns med i en ny och intressant utveckling för oss där våra idrotter kommer att kunna finnas och synas i olika typer av sändningar och i olika medier, säger Ola Strömberg, förbundsdirektör Svenska Skidförbundet.

Längdlandslaget avstod som bekant tävlingarna i Davos och Dresden på grund av coronapandemin. Istället kommer landslaget att genomföra en intern tävling under namnet Smart Energy Partner Challenge den 17–19 december i Östersund.

– Det känns jätteroligt att kunna erbjuda Sportbladets tittare några av landets mest populära idrottare. Det här är ännu ett steg i Sportbladets strategi kring livesänd sport. Våra läsare är vana vid massiv skidbevakning, men nu får de även möjlighet att följa skidtävlingarna live, säger Sportbladets chef Patric Hamsch.

En del av Smart Energy Partner Challenges syfte är att återinvestera resurser i det Svenska Skidförbundet kallar för Valla Lika, en satsning som gör vallning under tävlingar mer jämlik. Samtliga åkare i Östersund kommer därför att köra utan fluorvalla. Alla åkare som deltar kommer att få sina skidor vallade på lika sätt av längdlandslagets vallateam.

– För Vattenfall är det förstås roligt att kunna medverka på ett bra sätt både till att tävlingen kan genomföras, men också att vi är med och bidrar till Valla Lika som en klimatsmart satsning vid tävlingen i Östersund, säger Lars Ejeklint, klimatcoach på Vattenfall.

Även Gräsroten kommer att vara en del av Smart Energy Partner Challenge genom Svenska Spels engagemang i tävlingen.

– För oss är det självklart att vara med och stötta på ett sätt som både gynnar eliten i form av längdlandslaget i det här fallet, och även till att stärka fler skidföreningar runt om i hela landet genom Gräsroten, säger Sara Pettersson, sponsring Svenska Spel

Smart Energy Partner Challenge är möjlig tack vare engagemang och stöttning från Vattenfall som Smart Energy Partner, Svenska Spel, Volkswagen och BAUHAUS. Partners som med kort varsel ställer upp och skapar den förstklassiga tävlingsinramningen.

Smart Energy Partner Challenge

Torsdag 17 december
11.00 10 km, klassisk teknik, damer, 1 min mellan varje startande
12.00 15 km, klassisk teknik, herrar, 1 min mellan varje startande

Fredag 18 december
10.00 Sprint, klassisk teknik, prolog
11.00 Sprint, klassisk teknik, finalheat

Lördag 19 december
14.00 15 km, fri teknik, masstart, damer
15.30 20 km, fri teknik, masstart, herrar

Senaste nyheterna

pod_bild_tc21_lina

Podcast om Toblach-Cortina 2021

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras dagens Toblach-Cortina av Teemu Virtanen. Gäst är Andreas Nyagaard, Team Ragde Eiendom. Det bjuds också på intervjuer med d...
Martin Ponsiluoma åkte in som tionde man på masstarten trots fyra bommade skott. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

52:a segern för Thingsnes Bö – Ponsiluoma tionde

Johannes Thingnes Bö vann masstarten i Antholz halvminuten före fransmannen Fillon Maillet. Martin Ponsiluoma sköt en bom varje gång på vallen men kunde ändå ta en tiondeplats. Sebastian Samuelsson s...
Markus Ruus vann 15 kilometer klassiskt vid Volkswagen cup i Torsby på söndagen. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Ruus och Dyvik distansvinnare i Torsby

Volkswagen cup i Torsby fortsatte med distanslopp på söndagen. I herrklassen vann Åsarnas Marcus Ruus sju sekunder före gårdagens sprintvinnare Anton Persson, SK Bore Torsby. På damsidan gjorde IFK M...