Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
svt_sc_langd

SVT ny mediapartner för Visma Ski Classics

Visma Ski Classics sänds från och med säsongen 2021/2022 till minst 2025/2026 på SVT.
SVT har en lång historia att erbjuda vintersport till den svenska publiken genom deras mycket populära Vinterstudion. Visma Ski Classics blir nu en del av den, vilket kommer koppla ihop Pro Touren, eventen och de svenska långloppsstjärnorna ännu närmare den svenska vintersportpubliken.

Visma Ski Classics är den ledande världscupen för långlopp. Varje år avgörs cirka elva tävlingar inom Visma Ski Classics och den mest kända av deltävlingarna är Vasaloppet, en klassiker SVT sänt i över 50 år.

På damsidan har Sverige ett par av världens främsta långloppsåkare i Britta Johansson Norgren, som vunnit totalcupen i Visma Ski Classics inte mindre än fem gånger med totalt 21 individuella eventsegrar varav två vasaloppssegrar, och tvåfaldiga vasaloppssegraren Lina Korsgren.

På herrsidan dominerar Norge men Sverige har flera spännande unga namn på gång, inte minst Emil Persson som vann två lopp förra säsongen och Max Novak som tog hem ungdomströjan och oväntat vann årets Sverigepremiär på 15 kilometer före William Poromaa.

– Det här är ett naturligt steg för oss att bredda vår position på den svenska marknaden. SVT har med Vinterstudion byggt upp vintersport i Sverige de senaste decennierna och publiken har ett stort intresse för längdskidåkning. Det faktum att SVT har sänt vårt Grand Classics-evenemang Vasaloppet sedan tiden då TV-sport producerades i svartvitt betyder att de har stor kunskap och passion för vår sport, långloppsskidåkning. Med SVT kommer ännu fler fans ha möjlighet att följa hela Pro Touren och de svenska atleterna som har kommit så starkt de senaste säsongerna,” säger Visma Ski Classics VD David Nilsson.

Avtalet mellan Visma Ski Classics och SVT gäller från och med nästa säsong och fem år framåt.

– Jag är väldigt glad för detta långa avtal som säkerställer längdåkning i världsklass i SVT i många år framåt. Visma Ski Classics blir tillsammans med världscupen och VM i skidskytte viktiga hörnpelare när vi utvecklar Vinterstudion under nästa säsong, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

– Vi upplever just ett enormt stort intresse för Vinterstudion och vintersport i SVT. Det är helt uppenbart att svenska folket vill samlas runt tävlingar och svenska framgångar och koppla bort en prövande vardag under några timmar. Ski Classics kommer bidra till en stark Vinterstudion även under dom kommande fem åren, fortsätter Åsa Edlund Jönsson.

Senaste nyheterna

pod_bild_tc21_lina

Podcast om Toblach-Cortina 2021

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras dagens Toblach-Cortina av Teemu Virtanen. Gäst är Andreas Nyagaard, Team Ragde Eiendom. Det bjuds också på intervjuer med d...
Martin Ponsiluoma åkte in som tionde man på masstarten trots fyra bommade skott. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

52:a segern för Thingsnes Bö – Ponsiluoma tionde

Johannes Thingnes Bö vann masstarten i Antholz halvminuten före fransmannen Fillon Maillet. Martin Ponsiluoma sköt en bom varje gång på vallen men kunde ändå ta en tiondeplats. Sebastian Samuelsson s...
Markus Ruus vann 15 kilometer klassiskt vid Volkswagen cup i Torsby på söndagen. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Ruus och Dyvik distansvinnare i Torsby

Volkswagen cup i Torsby fortsatte med distanslopp på söndagen. I herrklassen vann Åsarnas Marcus Ruus sju sekunder före gårdagens sprintvinnare Anton Persson, SK Bore Torsby. På damsidan gjorde IFK M...