Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Marit Björgen och Therese Johaug under Ragde Indoor Challenge häromdagen. Therese var suverän på löpbandet men i stakmaskinen var Marit starkare. FOTO: Team Ragde Eiendom.

Marit Björgen och Therese Johaug under Ragde Indoor Challenge häromdagen. Therese var suverän på löpbandet men i stakmaskinen var Marit starkare. FOTO: Team Ragde Eiendom.

Björgen vill se Johaug i Vasaloppet

Therese Johaug har sagt till Marit Björgen att hon borde sikta på vinterns VM i Oberstdorf.
Björgen säger i sin tur såhär till Johaug enligt NRK.
– Hon kan komma direkt från VM och åka Vasaloppet, så kan hon försöka slå mig där.

Det var i intervju med NRK i slutet av november som Therese Johaug sa att hon gärna skulle se att Marit Björgen tar en det norska stafettlaget till VM i vinter

Björgen har dock varit tydlig med att hon inte satsar på någon comeback i det norska landslaget. 40-årigen har fokus på långlopp och då framförallt Vasaloppet första söndagen i mars.

Björgen berättar också för NRK att hon tycker Johaug har en del  att jobba på när det gäller stakning och att hon hoppas få se henne i Vasaloppet.

– Jag ska ge henne en pik. Stakmässigt har hon lite kvar. Nu djävlas jag lite med henne så att hon ska ställa upp i Vasaloppet. Hon kan komma direkt från VM i Oberstdorf till Vasaloppet för att försöka slå mig, säger Björgen till NRK.

Det var häromdagen när Team Ragde Eiendom körde Ragde Indoor Challenge, som vi skrivit om förut, som Marit var starkare än Therese på stakmaskinen men där Therese sprang enormt bra på löpbandet.

Björgen själv håller Britta Johansson Norgren och Lina Korsgren som sina svåraste konkurrenter när hon ska ta sig an den nio milen mellan Sälen och Mora.

– Jag vet inte om jag har något att sätta emot mot Britta Johansson Norgren och Lina Korsgren. De är riktigt snabba och har satsat länge. Men jag ska göra så gott jag kan, säger Björgen.

Senaste nyheterna

startlistbild_eld

Startlistor Engadin La Diagonela

Lördag morgon är det dags för en efterlängtad start på Visma Ski Classics säsong XI. Du ser loppet på kanal 9 där Roberto Vacchi och Oskar Svärd kommenterar. Sändningen startar 08.00. Startlistor finn...
Sebastian Samuelsson förde upp Sverige från elfte till sjunde plats på stafetten i Oberhof. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettseger till Frankrike – Sverige sjua

Martin Ponsiluoma bommade bort Sveriges chanser till en framskjuten placering på stafetten i Oberhof. Sebastian Samuelsson avancerade dock från elfte till sjunde plats på slutsträckna. Frankrike vann...