Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Marit Björgen och Therese Johaug under Ragde Indoor Challenge häromdagen. Therese var suverän på löpbandet men i stakmaskinen var Marit starkare. FOTO: Team Ragde Eiendom.

Marit Björgen och Therese Johaug under Ragde Indoor Challenge häromdagen. Therese var suverän på löpbandet men i stakmaskinen var Marit starkare. FOTO: Team Ragde Eiendom.

Björgen vill se Johaug i Vasaloppet

Therese Johaug har sagt till Marit Björgen att hon borde sikta på vinterns VM i Oberstdorf.
Björgen säger i sin tur såhär till Johaug enligt NRK.
– Hon kan komma direkt från VM och åka Vasaloppet, så kan hon försöka slå mig där.

Det var i intervju med NRK i slutet av november som Therese Johaug sa att hon gärna skulle se att Marit Björgen tar en det norska stafettlaget till VM i vinter

Björgen har dock varit tydlig med att hon inte satsar på någon comeback i det norska landslaget. 40-årigen har fokus på långlopp och då framförallt Vasaloppet första söndagen i mars.

Björgen berättar också för NRK att hon tycker Johaug har en del  att jobba på när det gäller stakning och att hon hoppas få se henne i Vasaloppet.

– Jag ska ge henne en pik. Stakmässigt har hon lite kvar. Nu djävlas jag lite med henne så att hon ska ställa upp i Vasaloppet. Hon kan komma direkt från VM i Oberstdorf till Vasaloppet för att försöka slå mig, säger Björgen till NRK.

Det var häromdagen när Team Ragde Eiendom körde Ragde Indoor Challenge, som vi skrivit om förut, som Marit var starkare än Therese på stakmaskinen men där Therese sprang enormt bra på löpbandet.

Björgen själv håller Britta Johansson Norgren och Lina Korsgren som sina svåraste konkurrenter när hon ska ta sig an den nio milen mellan Sälen och Mora.

– Jag vet inte om jag har något att sätta emot mot Britta Johansson Norgren och Lina Korsgren. De är riktigt snabba och har satsat länge. Men jag ska göra så gott jag kan, säger Björgen.

Senaste nyheterna

Lina Korsgren på väg mot soloseger i Toblach-Cortina i söndags. Kommande söndag står hon på startlinjen med Visma Ski Classics gula ledarväst när det är dags för Marcialonga. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Korsgren är nervös inför Marcialonga

Lina Korsgren, Team Ramudden, har startat säsong Visma Ski Classics säsong XI med en andraplats och en seger. På söndag står hon på startlinjen för Marcialonga med den gula ledarvästen. Det är en lit...
Här har vi åkarna som representerar Sverige på JVM i Finland 8-14 februari. FOTO: Svenska skidförbundet.

Sveriges trupp till junior-VM i Finland

Efter fina uttagningstävlingar i Järpen och Åsarna har nu Svenska Skidförbundet tagit ut lagen som ska representera Sverige på junior-VM i Vuokatti, Finland 8-14 februari 2021. Truppen består av sex ...