Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Åsarnas William Poromaa avgjorde på sista fem kilometerna när han vann 15 kilometer klassiskt i Östersund på torsdagen. FOTO: Erik Mårtensson/Bildbyrån.

Åsarnas William Poromaa avgjorde på sista fem kilometerna när han vann 15 kilometer klassiskt i Östersund på torsdagen. FOTO: Erik Mårtensson/Bildbyrån.

William Poromaa klar vinnare i Östersund

William Poromaa, Åsarna IK, tog segern på kilometer klassisk stil 21,6 sekunder före Björn Sandström, Piteå elit, på torsdagen. Marcus Ruus slutade trea, 34,9 sekunder bakom och Calle Halfvarsson slutade fyra drygt sex sekunder efter Ruus.
– Det här var bättre än vad jag trodde. Det har varit mycket träning innan, sa Poromaa i Sportbladets sändning.

– Jag visste inte hur kroppen skulle svara så det var positivt idag. Jag kunde hålla jämnt tempo och ändå höja lite på slutet, fortsatte Poromaa och la till;

– Man är trött och nedtränad mellan passen. Det var skönt att känna att man inte grävt ner sig alltför djupt.

Poromaa planerar att tävla tre dagar i rad i Östersund. I morgon väntar sprint och på lördag distanslopp i skejt.

– Det är bra att få en genomkörare till touren. Där blir det ju många race efter varandra. Jag tror nog jag kör alla tre lopp här, sa han

Poromaa låg någon sekund bakom klubbkompisen Ruus i inledningen av loppetmen sedan gick han ifrån och vann 21,6 sekunder före Björn Sandström som passerade Ruus på slutkilometerna.

Calle Halfvarsson var besviken över sin känsla idag men avslutade ändå med bättre fart än Poromma på sista kilometern och var sex sekunder efter Sandström i mål.

– Det här var ingen höjdare, ingen bra dag. Det var jobbigt, sa Calle Halfvarsson i Sportbladets sändning.

– Jag hade ingen bra känsla under hela loppet. Jag kände tidigt i loppet att jag inte hängde med, att jag var långt efter, fortsatte han.

Snöigt och lite lösa spår är inte något som Sågmyra SK-åkaren Halfvarsson trivs med och det var precis dessa förhållanden som Östersund bjöd på idag.

– Det är något med det här föret. Jag får inte riktigt till det när det blir så här sladdrigt. Jag har problem med det. När man inte får ner kraften i backen så kan man inte heller ta ut sig så man blir sådär supertrött, förklarade han och tillade;

– Det kändes bra när vi körde träningsace i Bruksvallarna. Att man får en liten dipp på ett sådant här träningslopp får man inte gräva ner sig för. Det kommer viktigare tävlingar.

Halfvarsson åker inte fredagens sprint men är tillbaka då det är fristilslopp på lördag i Östersund.

Närmast bakom Halfvarsson följde Fredrik Andersson, Piteå elit och Axel Ekström, IFK Mora SK. Båda dryga minuten bakom Poromaa.

Liveresultat finns här.

Senaste nyheterna

startlistbild_eld

Startlistor Engadin La Diagonela

Lördag morgon är det dags för en efterlängtad start på Visma Ski Classics säsong XI. Du ser loppet på kanal 9 där Roberto Vacchi och Oskar Svärd kommenterar. Sändningen startar 08.00. Startlistor finn...
Sebastian Samuelsson förde upp Sverige från elfte till sjunde plats på stafetten i Oberhof. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettseger till Frankrike – Sverige sjua

Martin Ponsiluoma bommade bort Sveriges chanser till en framskjuten placering på stafetten i Oberhof. Sebastian Samuelsson avancerade dock från elfte till sjunde plats på slutsträckna. Frankrike vann...