Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Linn Svahn vann före Jonna Sundling (utanför bild) och med Frida Karlsson som trea. FOTO: Erik Mårtensson/Bildbyrån.

Linn Svahn vann före Jonna Sundling (utanför bild) och med Frida Karlsson som trea. FOTO: Erik Mårtensson/Bildbyrån.

Linn Svahn vann tät kamp mot Jonna Sundling

Landslagets interna sprinttävling på fredagen såg Linn Svahn som segrare tätt före Jonna Sundling. Svahn tog sig förbi Sundling in på upploppet och fick det snabbaste spåret på upploppet.
– Jag hade fullt sjå att hänga med Jonna. Att jag tog det precis på slutet var ändå ett bra kvitto på att man håller, sa Svahn i Sportbladets sändning.

– Det var inte en plan att jag bara skulle åka med bakom Jonna lite diskret. Jag fick slita ganska mycket hela dagen. Jonna var stark, hon ska ha en stor eloge eftersom hon gjorde det grövsta jobbet och drog upp farten hela dagen. Här är vass, fortsatte Svahn.

Jonna Sundling drog hårt i finalen direkt ifrån start, precis som hon gjorde i alla heat. När det skulle avgöras kunde ändå Linn Svahn smita förbi och knipa segern med 53 hundradelar före Sundling. Frida Karlsson åkte in som trea dryga sekunden efter.

– Det var ett bra träningsrace och kroppen svarade bra. Min tanke för dagen var att köra på och inte involvera så mycket taktik. Att jag skulle få ”racea” ur mig, att det skulle bli ett riktigt bra och tufft pass, berättade Sundling och fortsatte;

– När vi kom jämsides på upploppet så fick jag välja ett spår som kanske var lite långsammare. Vad ska man göra? Linn var också jättestark förstås.

Efter finalen berättade också Sundling att hon ändrat sig angående Tour de Ski och hon nu vill åka tävlingen som en del i uppladdningen mot VM.

Fyra i finalen blev Johanna Hagström, Moa Lundgren blev femma och Evelina Settlin sexa.

Frida Karlsson överraskade lite med att vara snabbast i prologen tre hundradelar före Jonna Sundling och sex tiondelar före Linn Svahn. Hanna Falk var fyra i prologen 1.33 efter.

Liveresultat damer

Senaste nyheterna

startlistbild_eld

Startlistor Engadin La Diagonela

Lördag morgon är det dags för en efterlängtad start på Visma Ski Classics säsong XI. Du ser loppet på kanal 9 där Roberto Vacchi och Oskar Svärd kommenterar. Sändningen startar 08.00. Startlistor finn...
Sebastian Samuelsson förde upp Sverige från elfte till sjunde plats på stafetten i Oberhof. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettseger till Frankrike – Sverige sjua

Martin Ponsiluoma bommade bort Sveriges chanser till en framskjuten placering på stafetten i Oberhof. Sebastian Samuelsson avancerade dock från elfte till sjunde plats på slutsträckna. Frankrike vann...