Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Elvira Öberg slutade femma, tre sekunder från pallen på fredagens sprint i Österrike. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Elvira Öberg slutade femma, tre sekunder från pallen på fredagens sprint i Österrike. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Elvira och Hanna Öberg precis utanför pallen

Det blev trippel Norge på pallen vid sprinten i Hochfilzen på fredagen. Både Elvira och Hanna Öberg var bara sekunder från pallen som femma och sexa. Dessutom blev Linn Persson åtta. Alla tre med varsin bom. Tiril Eckhoff, med en bom, vann loppet 7,6 sekunder före Ingrid Landmark Tandrevold, som sköt fullt.
– Jag kände mig pigg i kroppen och visste att Tiril åkte väldigt snabbt. Lite surt att det blev en bom i ligg trots att det kändes bra men väldigt skönt att jag sköt fullt i stå, sa Elvira Öberg till SVT Sport.

– Jag försökte hålla fokus och sa till mig själv att inte slarva bort någonting, fortsatte Elvira.

Storasyster Hanna hade precis som Elvira en bom i liggande och slutade sexa, var två sekunder efter lillasystern i mål.

– Jag är nöjd med mitt lopp. Visst är det surt med en bom men jag hade en bra känsla och ett har ett bra utgångsläge inför jaktstarten i morgon, sa Hanna Öberg till SVT Sport.

Hanna kommenterade också de norska åkarnas fart i spåret.

– Vi såg det redan i går. De var starka och måste haft fruktansvärda skido.

Tiril Eckhoff åkte klart snabbast av alla i dag. 20 sekunder fortare än trean i mål Röiseland. Tvåa i loppet var Ingrid Tandrevold som sköt fullt.

– Jag har gjort en del justeringar med skyttetränaren som gett effekt och kroppen kändes bra, sa Eckhoff till SVT.

Linn Persson gick ut tidigt i fältet och hade precis som systrarna Öberg en bom och knep en fin åttondeplats 16 sekunder bakom Hanna.

Anna Magnusson blev 50:e med en bom, Johanna Skottheim 51:a med två bom och Mona Brorsson slutade 74:a med tre bommar.

Officiellt resultat finns här.

Senaste nyheterna

startlistbild_eld

Startlistor Engadin La Diagonela

Lördag morgon är det dags för en efterlängtad start på Visma Ski Classics säsong XI. Du ser loppet på kanal 9 där Roberto Vacchi och Oskar Svärd kommenterar. Sändningen startar 08.00. Startlistor finn...
Sebastian Samuelsson förde upp Sverige från elfte till sjunde plats på stafetten i Oberhof. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettseger till Frankrike – Sverige sjua

Martin Ponsiluoma bommade bort Sveriges chanser till en framskjuten placering på stafetten i Oberhof. Sebastian Samuelsson avancerade dock från elfte till sjunde plats på slutsträckna. Frankrike vann...