Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ebba Andersson tog spurten en tiondel före Frida på landslagets masstartslopp. FOTO: Erik Mårtensson/Bildbyrån.

Ebba Andersson tog spurten en tiondel före Frida på landslagets masstartslopp. FOTO: Erik Mårtensson/Bildbyrån.

Ebba Andersson tiondelen före Frida Karlsson

Ebba Andersson drog och drog med Frida Karlsson i rygg på landslagets masstartslopp på lördagen. På upploppet utmanade Frida men Ebba stod emot och vann med en tiondels marginal.
– Jag hade betydligt bättre ork idag än vad jag hade häromdagen. Förhoppningsvis får jag ytterligare lite överskott in mot Tour de Ski, sa Ebba i Sportbladets sändning.

Det blev ett förväntat scenario på damernas masstartslopp i Östersund. Ebba Andersson gasade på för fullt med Frida Karlsson i släptåg. Övriga åkare fick släppa redan efter några kilometer.

Frida Karlsson valde att ligga i rygg på Ebba hela loppet för att försöka vinna i spurten. Men Ebba stod emot hela vägen till mållinjen.

– Det som främst var nyckeln idag var nog att jag kunde vara först in på upploppet, sa Ebba.

Frida hade förstås planen att kunna avgöra mot Ebba på slutet men lyckades aldrig ta sig förbi på det korta upploppet.

– Det var ett dåligt upplopp av mig. Jag tänkte att jag skulle trycka stenhårt på krönet med men jag kom för nära så jag fick ingen slipstream. Då tänkte jag gå höger men då tryckte hon ut mig så jag fick backa och gå runt på andra sidan. Det där hade jag kunnat göra mycket bättre, berättade Frida i Sportblandets sändning.

– Jag var pigg där i rygg men tänkte att jag ville spurta idag. Att det var bra att träna på det. Jag tycker jag kom starkt på upploppet, hade det varit lite längre så känns det som jag kanske hade haft det, fortsatte Frida.

Det blev en tät kamp om platserna bakom tätduon. Fyra åkare kämpade om tredjeplatsen runt en och en halv minut efter Ebba och Frida. Jonna Sundling var snabbast i den spurten tre tiondelar före Maja Dahlqvist. Sedan följde Linn Svahn två sekunder där bakom och sedan Emma Ribom ytterligare tre sekunder där efter.

Charlotte Kalla blev sjua i sin comeback efter att ha haft en covid-19-infektion. Kalla var två minuter och 15 sekunder efter tätduon.

Liveresultat finns här.

Senaste nyheterna

pod_bild_tc21_lina

Podcast om Toblach-Cortina 2021

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras dagens Toblach-Cortina av Teemu Virtanen. Gäst är Andreas Nyagaard, Team Ragde Eiendom. Det bjuds också på intervjuer med d...
Martin Ponsiluoma åkte in som tionde man på masstarten trots fyra bommade skott. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

52:a segern för Thingsnes Bö – Ponsiluoma tionde

Johannes Thingnes Bö vann masstarten i Antholz halvminuten före fransmannen Fillon Maillet. Martin Ponsiluoma sköt en bom varje gång på vallen men kunde ändå ta en tiondeplats. Sebastian Samuelsson s...
Markus Ruus vann 15 kilometer klassiskt vid Volkswagen cup i Torsby på söndagen. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Ruus och Dyvik distansvinnare i Torsby

Volkswagen cup i Torsby fortsatte med distanslopp på söndagen. I herrklassen vann Åsarnas Marcus Ruus sju sekunder före gårdagens sprintvinnare Anton Persson, SK Bore Torsby. På damsidan gjorde IFK M...