Ebba Andersson tog spurten en tiondel före Frida på landslagets masstartslopp. FOTO: Erik Mårtensson/Bildbyrån.

Ebba Andersson tog spurten en tiondel före Frida på landslagets masstartslopp. FOTO: Erik Mårtensson/Bildbyrån.

Ebba Andersson tiondelen före Frida Karlsson

Ebba Andersson drog och drog med Frida Karlsson i rygg på landslagets masstartslopp på lördagen. På upploppet utmanade Frida men Ebba stod emot och vann med en tiondels marginal.
– Jag hade betydligt bättre ork idag än vad jag hade häromdagen. Förhoppningsvis får jag ytterligare lite överskott in mot Tour de Ski, sa Ebba i Sportbladets sändning.

Det blev ett förväntat scenario på damernas masstartslopp i Östersund. Ebba Andersson gasade på för fullt med Frida Karlsson i släptåg. Övriga åkare fick släppa redan efter några kilometer.

Frida Karlsson valde att ligga i rygg på Ebba hela loppet för att försöka vinna i spurten. Men Ebba stod emot hela vägen till mållinjen.

– Det som främst var nyckeln idag var nog att jag kunde vara först in på upploppet, sa Ebba.

Frida hade förstås planen att kunna avgöra mot Ebba på slutet men lyckades aldrig ta sig förbi på det korta upploppet.

– Det var ett dåligt upplopp av mig. Jag tänkte att jag skulle trycka stenhårt på krönet med men jag kom för nära så jag fick ingen slipstream. Då tänkte jag gå höger men då tryckte hon ut mig så jag fick backa och gå runt på andra sidan. Det där hade jag kunnat göra mycket bättre, berättade Frida i Sportblandets sändning.

– Jag var pigg där i rygg men tänkte att jag ville spurta idag. Att det var bra att träna på det. Jag tycker jag kom starkt på upploppet, hade det varit lite längre så känns det som jag kanske hade haft det, fortsatte Frida.

Det blev en tät kamp om platserna bakom tätduon. Fyra åkare kämpade om tredjeplatsen runt en och en halv minut efter Ebba och Frida. Jonna Sundling var snabbast i den spurten tre tiondelar före Maja Dahlqvist. Sedan följde Linn Svahn två sekunder där bakom och sedan Emma Ribom ytterligare tre sekunder där efter.

Charlotte Kalla blev sjua i sin comeback efter att ha haft en covid-19-infektion. Kalla var två minuter och 15 sekunder efter tätduon.

Liveresultat finns här.

Senaste nyheterna

Martin Ponsiluoma åker sista sträckan för Sverige på världscupstafetten i skidskytte i eftermiddag. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Startlista världscupen skidskytte Nove Mesto - herrar stafett fredag

I eftermiddag är det herrstafett på programmet vid världscupen i skidskytte i Nove Mesto, Tjeckien. Starten går 15.20.
Johan Häggström, Oskar Svensson, William Poromaa och Jens Burman på torsdagens presskonferens inför fredagens VM-stafett. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Startlista VM Oberstdorf – stafett herrar torsdag

I morgon fredag är det dags för herrstafetten vid VM i Oberstdorf, Tyskland. Starten går 13.15. Sverige ställer upp med följande fyra åkare: Johan Häggström, Oskar Svensson, Jens Burman och William Po...
Svensk glädje sedan Elvira Öberg spurtat Sverige till seger på stafetten i Nove Mesto. FOTO: Philip Brem, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettsuccé för de svenska skidskyttetjejerna

Kvartetten Mona Brorsson, Hanna Öberg, Linn Persson och Elvira Öberg vann skidskyttestafetten i Nove Mesto på torsdagen. Med segern säkrade de också en totalseger i stafett-världscupen.. – Jag är så...