Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hanna Öberg tog andraplatsen och systern Elvira blev trea på jaktstarten i Hochfilzen. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Hanna Öberg tog andraplatsen och systern Elvira blev trea på jaktstarten i Hochfilzen. FOTO: Kalle Parkkinen/Bildbyrån.

Pallen för både Hanna och Elvira Öberg

Tiril Eckhoff vann jaktstarten Hochfilzen i stor stil men där bakom grejade systrarna Hanna och Elvira Öberg båda pallen som tvåa och trea.
– Sista skyttet var världsklass, kommenterade Hanna Öberg till SVT Sport.

Tiril Eckhoff gick ut först och dominerade tävling med endast en bom. När norska satte alla skott vid sista skyttet så var saken klar.

Där bakom blev det en spännande kamp om övriga pallplatser. Trion Elvira Öberg, Dorothea Wierer och Ingrid Tandrevold drog alla tre på sig en straffrunda medan Hanna Öberg satte alla skott och smet förbi till andraplatsen och gick ut på spurtvarvet med 15 sekunder ner till trion i straffrundan.

– Jag skulle skita i att vara passiv och vara offensiv i skyttet. När jag kom in till sista var det superinspirerande när jag såg att de andra bommade. Jag skulle bara ha ner tavlorna och dra iväg. Sista skyttet var världsklass, berättade Hanna för SVT Sport.

Wierer ramlade i en uppörsbacke på spurtvarvet och var borta ur leken och slutade femma. Hanna höll undan för sin andraplats och där bakom så var Elvira starkast i spurten mot Norges Ingrid Tandrevold om tredjeplatsen.

– Det stämde väldigt bra på upploppet. Jag var lite kall och kunde välja innersta korridoren, berättade Elvira Öberg för SVT Sport.

Linn Persson höll sin åttondeplats som hon gick ut med och Johanna Skottheim klättrade från 51:a till 35:e. Anna Magnusson avancerade två platser till 48:e.

Officiellt resultat finns här

Senaste nyheterna

pod_bild_tc21_lina

Podcast om Toblach-Cortina 2021

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras dagens Toblach-Cortina av Teemu Virtanen. Gäst är Andreas Nyagaard, Team Ragde Eiendom. Det bjuds också på intervjuer med d...
Martin Ponsiluoma åkte in som tionde man på masstarten trots fyra bommade skott. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

52:a segern för Thingsnes Bö – Ponsiluoma tionde

Johannes Thingnes Bö vann masstarten i Antholz halvminuten före fransmannen Fillon Maillet. Martin Ponsiluoma sköt en bom varje gång på vallen men kunde ändå ta en tiondeplats. Sebastian Samuelsson s...
Markus Ruus vann 15 kilometer klassiskt vid Volkswagen cup i Torsby på söndagen. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Ruus och Dyvik distansvinnare i Torsby

Volkswagen cup i Torsby fortsatte med distanslopp på söndagen. I herrklassen vann Åsarnas Marcus Ruus sju sekunder före gårdagens sprintvinnare Anton Persson, SK Bore Torsby. På damsidan gjorde IFK M...