William Poromaa vann masstarten i Östersund på lördagskvällen. I bakgrunden i blått loppets överraskning Johannes Eklöf som blev femma. FOTO: Erik Mårtensson/Bildbyrån.

William Poromaa vann masstarten i Östersund på lördagskvällen. I bakgrunden i blått loppets överraskning Johannes Eklöf som blev femma. FOTO: Erik Mårtensson/Bildbyrån.

Poromaa starkast på masstarten i Östersund

William Poromaa visade att han är Sveriges starkaste herråkare när han vann masstarten i Östersund. Åsarnaåkaren skapade en liten lucka till Johan Häggström och Björn Sandström innan upploppet.
– Jag kunde smälla till på slutet och ta hem det, sa Poromaa i Sportbladets sändning.

– Nu kan man ta julledigt med gott samvete. Jag har fått bra svar här i Östersund, fortsatte Poromaa.

Åsarnaåkaren var oftast den som höll farten i klungan.

– Planen var att hålla hög fart hela loppet och det tycker jag det blev. Det var svårt att göra någonting men jag kunde ju ändå smälla till på slutet och ta hem det, konstaterade Åsarnaåkaren.

Faktum är att William kunde åka avstannande de sista meterna mot mållinjen.

– Det var en skön känsla. Det är inte varje gång.

Nu är Wiliam taggad inför Tour de Ski som han gör som han kommer åka som nybliven 20-åring. Han fyller dagens före julafton.

– Det känns som kroppen är redo inför det som komma skall. Jag har rätt höga mål och kommer att sikta högt. Det är självklart lite fördel när inte norskarna är med, berättade Poromaa i Sportblandets sändning;

– Jag ska försöka göra en solid insats där nere. Topp tio topp fem vore mäktigt. Sen … pallen, man vet aldrig vad som kan hända. Jag siktar högt, fortsatte William.

Calle Halfvarsson åkte i mål som fyra, 11,9 sekunder bakom Poromaa.

– Jag var stum från första varvning, det var kämpigt. En plåga hela vägen berättade Halfvarsson i Sportbladets sändning.

Nu ser Halfvarsson fram att tävla mer, i Tour de Ski.

– Ja det ska bli kul att åka, jag ska ladda ordentligt inför touren, sa Calle.

Femma blev Johannes Eklöf. Hallbyåkaren som numera satsar på långlopp i Team Ramudden överraskade med en femteplats mindre än tre sekunder bakom Halfvarsson.

Oskar Svensson fick släppa tätklungan och åkte in som sexa drygt halvminuten bakom vinnaren. Knappt 40 sekunder där bakom blev det en klungspurt där Axel Ekström var precis före Marcus Ruus, Eric Rosjö och Daniel Richardsson.

Liveresultat finns här.

Senaste nyheterna

Johan Häggström, Oskar Svensson, William Poromaa och Jens Burman på torsdagens presskonferens inför fredagens VM-stafett. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Startlista VM Oberstdorf – stafett herrar torsdag

I morgon fredag är det dags för herrstafetten vid VM i Oberstdorf, Tyskland. Starten går 13.15. Sverige ställer upp med följande fyra åkare: Johan Häggström, Oskar Svensson, Jens Burman och William Po...
Svensk glädje sedan Elvira Öberg spurtat Sverige till seger på stafetten i Nove Mesto. FOTO: Philip Brem, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettsuccé för de svenska skidskyttetjejerna

Kvartetten Mona Brorsson, Hanna Öberg, Linn Persson och Elvira Öberg vann skidskyttestafetten i Nove Mesto på torsdagen. Med segern säkrade de också en totalseger i stafett-världscupen.. – Jag är så...
Norsk glädje och svensk besvikelse på samma bild efter damernas VM-stafett. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

En mardrömsstafett för Sverige

Talesättet stafett är stafett fick alla svenska längdåkningsfans känna på idag. Sverige var storfavoriter på damstafetten på VM i Oberstdorf men slutade på sjätte plats två minuter bakom segrande Norg...