Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Elvira Öberg blev sexa på söndagens masstart i Hochfilzen, Österrike. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Elvira Öberg blev sexa på söndagens masstart i Hochfilzen, Österrike. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Elvira Öberg sexa på masstarten – dubbelt Norge i topp

Marte Olsbu Röiseland vann damernas masstart i Hochfilzen före Tirl Eckhoff. Elvira Öberg var bästa svenska åkare som sexa.
– Det var synd att det blev en bom i bägge ståserierna men jag är nöjd, sa Elvira till SVT Sport.

– Det är kul att vara med där uppe i toppen och kroppen kändes förvånansvärt bra, egentligen är det helt sjukt, fortsatte Öberg till SVT och syftade på sitt genombrott i inledningen på den här säsongen.

När det var dags för det tredje skyttet kom Elvira tillsammans med Dorothea Wierer, Tiril Eckhoff, Justine Braisaz-Bouchet och Marketa Davidova. Endast Davidova sköt fullt och gick ut på spurtvarvet strax före Marte Olsbu Röiseland.

I mål var Röiseland först 14 sekunder före Eckhoff och Wierer blev trea, Davidova fyra och Denise Herrmann femma. Elvira åkte i mål sex sekunder bakom tyskan på sjätte plats.

Hanna Öberg slutade på 14:e plats efter fyra bom.

– Det fattades för mycket på vallen och jag kan inte känna mig nöjd med dagen. Jag har försökt men det var inte hundra procent i dag. Tror att det hänger ihop med att det var sista tävlingen före juluppehållet. Vi har kört elva tävlingar och det är få lopp som inte varit bra. Det finns mycket att ta med sig, väldigt mycket positivt, kommenterade Hanna Öberg för SVT Sport.

Mona Brorsson blev 16:e efteren bom och ett fall, Linn Persson 17:e med fyra bom och Johanna Skottheim 26:a med tre bom och ett fall på upploppet.

Liveresultat finns här.

Senaste nyheterna

Britta Johansson Norgren ligger tvåa på Visma Ski Classics SC Ranking. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Fem svenskar topp 20 på Visma Ski Classics SC Ranking

Fem svenska åkare ligger topp 20 på Visma Ski Classics SC Ranking efter lördagens Engadin La Diagonela. Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, är rankad som världens bästa långloppsåkare. Tvåa i ranking...
Charlotte Kalla är tillbaka i landslagsdräkten när det är dags för världscupen i finska Lahtis i helgen. FOTO: Erik Mårtensson/Bildbyrån.

Kalla tillbaka i landslagsdräkten – men osäker mot VM

Charlotte Kalla har fått pröva tålamodet rejält inför den här säsongen. Nu är hon dock tillbaka i landslagsdräkten efter sin covid-infektion och en tid av anpassad träning för att komma i form. När d...
Charlotte Kalla gör säsongsdebut i världscupen i Lahtis, Finland, kommande helg. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Kalla tillbaka i truppen till världscupen i Lahtis

Efter en helgs tävlingsuppehåll är det dags för de första världscuptävlingarna sedan Tour de Ski avslutades. Ebba Andersson, som var snabbast uppför Alpe Cermis, återfinns också nu i truppen till fins...