Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
ftopp_19_jun

Nytt upplägg för JSM i Gällivare

JSM i längdåkning är ett av de större arrangemangen årligen, både sett till antalet deltagare och tävlingsdagar.
För att minimera riskerna med att genomföra JSM så har Svenska skidförbundet (SSF) i samråd med Gellivare Skidallians utarbetat ett nytt tävlingsprogram.

Utifrån gällande restriktioner så går inte JSM att genomföra men om restriktionerna ändras och det blir tillåtet så vill ändå SSF och Gellivare Skidallians genomföra tävlingarna på ett så säkert sätt som möjligt för alla inblandade.

Sedan tidigare beslut så har redan finalen av Volkswagen Cup flyttats till 20-21 mars, detta för att ge plats åt ett flexiblare upplägg av JSM.

Det har nu beslutats att kommunikation kring tävlingarnas status kommer meddelas vid två tillfällen inför tävlingarna, 25 januari och 8 februari. Den 8 februari kommer besked ges om förberedelserna fortsätter eller avbryts. Avbryts tävlingarna 8 februari kommer inte arbetet återupptas oavsett hur restriktionerna ser ut vid tiden för tävlingarna.

För att minska antalet närvarande på tävlingsdagarna och korta ner tävlingstiden så kommer JSM 2021 genomföras enligt följande:

Måndag 22 mars: Sprint F D/H 17-18
Tisdag 23 mars: 10/15 km F D/H 17-18 (individuell start)
Onsdag 24 mars: 5/10 km K D/H 17-18
Fredag 26 mars: Sprint F D/H 19-20
Lördag 27 mars: 15/20 km F D/H 19-20 (individuell start)
Söndag 28 mars: 5/10 km D/H 19-20

JSM-stafetten 2021 utgår.

Senaste nyheterna

pod_bild_tc21_lina

Podcast om Toblach-Cortina 2021

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras dagens Toblach-Cortina av Teemu Virtanen. Gäst är Andreas Nyagaard, Team Ragde Eiendom. Det bjuds också på intervjuer med d...
Martin Ponsiluoma åkte in som tionde man på masstarten trots fyra bommade skott. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

52:a segern för Thingsnes Bö – Ponsiluoma tionde

Johannes Thingnes Bö vann masstarten i Antholz halvminuten före fransmannen Fillon Maillet. Martin Ponsiluoma sköt en bom varje gång på vallen men kunde ändå ta en tiondeplats. Sebastian Samuelsson s...
Markus Ruus vann 15 kilometer klassiskt vid Volkswagen cup i Torsby på söndagen. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Ruus och Dyvik distansvinnare i Torsby

Volkswagen cup i Torsby fortsatte med distanslopp på söndagen. I herrklassen vann Åsarnas Marcus Ruus sju sekunder före gårdagens sprintvinnare Anton Persson, SK Bore Torsby. På damsidan gjorde IFK M...