Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

ftopp_19_jun

Nytt upplägg för JSM i Gällivare

JSM i längdåkning är ett av de större arrangemangen årligen, både sett till antalet deltagare och tävlingsdagar.
För att minimera riskerna med att genomföra JSM så har Svenska skidförbundet (SSF) i samråd med Gellivare Skidallians utarbetat ett nytt tävlingsprogram.

Utifrån gällande restriktioner så går inte JSM att genomföra men om restriktionerna ändras och det blir tillåtet så vill ändå SSF och Gellivare Skidallians genomföra tävlingarna på ett så säkert sätt som möjligt för alla inblandade.

Sedan tidigare beslut så har redan finalen av Volkswagen Cup flyttats till 20-21 mars, detta för att ge plats åt ett flexiblare upplägg av JSM.

Det har nu beslutats att kommunikation kring tävlingarnas status kommer meddelas vid två tillfällen inför tävlingarna, 25 januari och 8 februari. Den 8 februari kommer besked ges om förberedelserna fortsätter eller avbryts. Avbryts tävlingarna 8 februari kommer inte arbetet återupptas oavsett hur restriktionerna ser ut vid tiden för tävlingarna.

För att minska antalet närvarande på tävlingsdagarna och korta ner tävlingstiden så kommer JSM 2021 genomföras enligt följande:

Måndag 22 mars: Sprint F D/H 17-18
Tisdag 23 mars: 10/15 km F D/H 17-18 (individuell start)
Onsdag 24 mars: 5/10 km K D/H 17-18
Fredag 26 mars: Sprint F D/H 19-20
Lördag 27 mars: 15/20 km F D/H 19-20 (individuell start)
Söndag 28 mars: 5/10 km D/H 19-20

JSM-stafetten 2021 utgår.

Senaste nyheterna

Det är nu klart att det blir Volkswagen Cup i Boden 19-21 februari. FOTO: Svenska skidförbundet.

Grönt ljus för Volkswagen Cup i Boden

Svenska skidförbundet meddelar att efter samråd med arrangerande Bodens Skidallians ges grönt ljus för Volkswagen Cup i Boden 19-21 februari.
Andreas Nygaard blev tvåa bakom Oskar Kardin på La Diagonela i lördags. Under loppet förfrös han dock fingrarna och norrmannen ligger nu på sjukhus i Italien. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Nygaard kan inte tävla på grund av förfrusna fingrar

Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, blev tvåa på Engadin La Diagonela i lördags. Efter loppet har han dock gått en ännu tuffare kamp med förfrusna fingrar i det kalla vädret. – Det är bra med mig me...
Linn Svahn deltog på Idrottsgalan via länk när hon fick motta utmärkelsen Årets kvinnliga idrottare. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Linn Svahn Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan

Linn Svahn vann utmärkelsen Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan. Linn blev också tvåa i omröstningen om Jerringpriset bakom vinnaren Armand Duplantis. – Sätt läskigt höga mål och våga tro på di...