Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
ssf_bild

Svenska skidförbundet informerar om aktuellt läge kring tävlingar

Svenska skidförbundet informerar på tisdagskvällen med information om observationstävlingar och Volkswagen Cup. Bland annat blir det OBS-tävlingar inför JVM i Järpen 9-10 januari.

Nedan följer information från förbundet:

Svenska Skidförbundet vill börja med att visa vår tacksamhet till de föreningar som hört av sig för att arrangera observationstävling inför JVM i Vuokatti, Finland 9-14 februari.

Under eftermiddagen (22 december) har vi beslutat att tilldela Järpens SK arrangemanget den 9-10 januari. Vi siktar på att kunna genomföra 5/10 km fri teknik och 15/30 km klassisk teknik. Järpens SK planerar att kunna genomföra tävlingarna i Järpen på Röjsmons idrottsanläggning men man har även säkerställt med Vålådalen som reservort, Vålådalen ligger ca 40 km från Järpen.

Tävlingarna läggs upp i tävlingskalendern inom kort och i rådande tider kommer vi att behöva kvotera in åkare efter FIS-punkter om det blir många anmälningar. Observera att arrangemanget är nationella seniortävlingar på elitnivå som inte ger FIS-punkter.

Information om tävlingarna kommer läggas upp på: https://idrottonline.se/JarpensSK-Skidor/

Vi ber att få återkomma med information om tävlingarna den 23-24 januari, tillsvidare gäller Volkswagen cup i Torsby som observationstävling men vi för dialog med parallell arrangör.

Volkswagen cup Torsby
Efter möte med arrangerande SK Bore så kan vi idag ge "grönt ljus" för Volkswagen Cup i Torsby 23-24 januari. Tävlingarna kommer genomföras enligt tidigare kommunicerat program samt med gällande kvotreglemente, se www.volkswagencup.se

Rådande restriktioner gör att de planerade juniorklasserna i Torsby utgår.

Senaste nyheterna

pod_bild_tc21_lina

Podcast om Toblach-Cortina 2021

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras dagens Toblach-Cortina av Teemu Virtanen. Gäst är Andreas Nyagaard, Team Ragde Eiendom. Det bjuds också på intervjuer med d...
Martin Ponsiluoma åkte in som tionde man på masstarten trots fyra bommade skott. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

52:a segern för Thingsnes Bö – Ponsiluoma tionde

Johannes Thingnes Bö vann masstarten i Antholz halvminuten före fransmannen Fillon Maillet. Martin Ponsiluoma sköt en bom varje gång på vallen men kunde ändå ta en tiondeplats. Sebastian Samuelsson s...
Markus Ruus vann 15 kilometer klassiskt vid Volkswagen cup i Torsby på söndagen. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Ruus och Dyvik distansvinnare i Torsby

Volkswagen cup i Torsby fortsatte med distanslopp på söndagen. I herrklassen vann Åsarnas Marcus Ruus sju sekunder före gårdagens sprintvinnare Anton Persson, SK Bore Torsby. På damsidan gjorde IFK M...