ssf_bild

Svenska skidförbundet informerar om aktuellt läge kring tävlingar

Svenska skidförbundet informerar på tisdagskvällen med information om observationstävlingar och Volkswagen Cup. Bland annat blir det OBS-tävlingar inför JVM i Järpen 9-10 januari.

Nedan följer information från förbundet:

Svenska Skidförbundet vill börja med att visa vår tacksamhet till de föreningar som hört av sig för att arrangera observationstävling inför JVM i Vuokatti, Finland 9-14 februari.

Under eftermiddagen (22 december) har vi beslutat att tilldela Järpens SK arrangemanget den 9-10 januari. Vi siktar på att kunna genomföra 5/10 km fri teknik och 15/30 km klassisk teknik. Järpens SK planerar att kunna genomföra tävlingarna i Järpen på Röjsmons idrottsanläggning men man har även säkerställt med Vålådalen som reservort, Vålådalen ligger ca 40 km från Järpen.

Tävlingarna läggs upp i tävlingskalendern inom kort och i rådande tider kommer vi att behöva kvotera in åkare efter FIS-punkter om det blir många anmälningar. Observera att arrangemanget är nationella seniortävlingar på elitnivå som inte ger FIS-punkter.

Information om tävlingarna kommer läggas upp på: https://idrottonline.se/JarpensSK-Skidor/

Vi ber att få återkomma med information om tävlingarna den 23-24 januari, tillsvidare gäller Volkswagen cup i Torsby som observationstävling men vi för dialog med parallell arrangör.

Volkswagen cup Torsby
Efter möte med arrangerande SK Bore så kan vi idag ge "grönt ljus" för Volkswagen Cup i Torsby 23-24 januari. Tävlingarna kommer genomföras enligt tidigare kommunicerat program samt med gällande kvotreglemente, se www.volkswagencup.se

Rådande restriktioner gör att de planerade juniorklasserna i Torsby utgår.

Senaste nyheterna

Martin Ponsiluoma åker sista sträckan för Sverige på världscupstafetten i skidskytte i eftermiddag. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Startlista världscupen skidskytte Nove Mesto - herrar stafett fredag

I eftermiddag är det herrstafett på programmet vid världscupen i skidskytte i Nove Mesto, Tjeckien. Starten går 15.20.
Johan Häggström, Oskar Svensson, William Poromaa och Jens Burman på torsdagens presskonferens inför fredagens VM-stafett. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Startlista VM Oberstdorf – stafett herrar torsdag

I morgon fredag är det dags för herrstafetten vid VM i Oberstdorf, Tyskland. Starten går 13.15. Sverige ställer upp med följande fyra åkare: Johan Häggström, Oskar Svensson, Jens Burman och William Po...
Svensk glädje sedan Elvira Öberg spurtat Sverige till seger på stafetten i Nove Mesto. FOTO: Philip Brem, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettsuccé för de svenska skidskyttetjejerna

Kvartetten Mona Brorsson, Hanna Öberg, Linn Persson och Elvira Öberg vann skidskyttestafetten i Nove Mesto på torsdagen. Med segern säkrade de också en totalseger i stafett-världscupen.. – Jag är så...