Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

ssf_bild

Svenska skidförbundet informerar om aktuellt läge kring tävlingar

Svenska skidförbundet informerar på tisdagskvällen med information om observationstävlingar och Volkswagen Cup. Bland annat blir det OBS-tävlingar inför JVM i Järpen 9-10 januari.

Nedan följer information från förbundet:

Svenska Skidförbundet vill börja med att visa vår tacksamhet till de föreningar som hört av sig för att arrangera observationstävling inför JVM i Vuokatti, Finland 9-14 februari.

Under eftermiddagen (22 december) har vi beslutat att tilldela Järpens SK arrangemanget den 9-10 januari. Vi siktar på att kunna genomföra 5/10 km fri teknik och 15/30 km klassisk teknik. Järpens SK planerar att kunna genomföra tävlingarna i Järpen på Röjsmons idrottsanläggning men man har även säkerställt med Vålådalen som reservort, Vålådalen ligger ca 40 km från Järpen.

Tävlingarna läggs upp i tävlingskalendern inom kort och i rådande tider kommer vi att behöva kvotera in åkare efter FIS-punkter om det blir många anmälningar. Observera att arrangemanget är nationella seniortävlingar på elitnivå som inte ger FIS-punkter.

Information om tävlingarna kommer läggas upp på: https://idrottonline.se/JarpensSK-Skidor/

Vi ber att få återkomma med information om tävlingarna den 23-24 januari, tillsvidare gäller Volkswagen cup i Torsby som observationstävling men vi för dialog med parallell arrangör.

Volkswagen cup Torsby
Efter möte med arrangerande SK Bore så kan vi idag ge "grönt ljus" för Volkswagen Cup i Torsby 23-24 januari. Tävlingarna kommer genomföras enligt tidigare kommunicerat program samt med gällande kvotreglemente, se www.volkswagencup.se

Rådande restriktioner gör att de planerade juniorklasserna i Torsby utgår.

Senaste nyheterna

Det är nu klart att det blir Volkswagen Cup i Boden 19-21 februari. FOTO: Svenska skidförbundet.

Grönt ljus för Volkswagen Cup i Boden

Svenska skidförbundet meddelar att efter samråd med arrangerande Bodens Skidallians ges grönt ljus för Volkswagen Cup i Boden 19-21 februari.
Andreas Nygaard blev tvåa bakom Oskar Kardin på La Diagonela i lördags. Under loppet förfrös han dock fingrarna och norrmannen ligger nu på sjukhus i Italien. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Nygaard kan inte tävla på grund av förfrusna fingrar

Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, blev tvåa på Engadin La Diagonela i lördags. Efter loppet har han dock gått en ännu tuffare kamp med förfrusna fingrar i det kalla vädret. – Det är bra med mig me...
Linn Svahn deltog på Idrottsgalan via länk när hon fick motta utmärkelsen Årets kvinnliga idrottare. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Linn Svahn Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan

Linn Svahn vann utmärkelsen Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan. Linn blev också tvåa i omröstningen om Jerringpriset bakom vinnaren Armand Duplantis. – Sätt läskigt höga mål och våga tro på di...