Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Efter tredjeplatsen på OBS-tävlingen i Östersund häromdagen har Stina Nilsson blivit uttagen till IBU-cupen. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Efter tredjeplatsen på OBS-tävlingen i Östersund häromdagen har Stina Nilsson blivit uttagen till IBU-cupen. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Stina Nilsson klar för IBU-cupen

Ledningen för skidskyttelandslaget presenterar nu uttagningarna för de internationella tävlingarna i Världscup och IBU Cup efter juluppehållet.
Truppen innehåller flera intressanta namn med fem juniorer och flera debutanter. Bland annat får Stina Nilsson göra internationell premiär i IBU-cupen.

Stina Nilsson kommenterade uttagningen så här i en webbsänding från skidskytteförbunde:
– Det känns jättekul att få vara en av dem som kunde knipa en av platserna. Jag känner själv att jag byggt på mig ganska mycket erfarenhet på bara några veckor från Idre (säsongspremiären) fram tills nu. Jag har fått jättebra pass på vallen och känner en trygghet när jag kommer till vallen. Jag känner mig redo för ett sådant här uppdrag och det är en skön känsla, säger Nilsson.

– Vi har ett helt gäng världsstjärnor som får fortsätta representera Sverige på världscupen efter nyår, säger skidskytteförbundets sportchef Anna Maria Uusitalo i ett pressmeddelande. 

– I stort sett samma åkare som tidigare och med de fantastiska resultat som varit innan jul ser vi ingen anledning till att göra så mycket annorlunda efter nyår. Den förändring vi gör är att Oskar Brandt får chansen medan Malte Stefansson får köra IBU cup. Oskar har kört ett fåtal världscuper tidigare och det blir spännande att se vad han kan göra i Oberhof, fortsätter Uusitalo.

Laget till World Cup, Oberhof (GER)

Damer:
Hanna Öberg, Piteå Skidskytte Klubb
Mona Brorsson, Finnskoga IF
Linn Persson, SK Bore
Johanna Skottheim, Lima SKG
Elvira Öberg, Piteå Skidskytte Klubb
Anna Magnusson, Piteå Skidskytte Klubb

Herrar:
Sebastian Samuelsson, I 21 IF
Jesper Nelin, Piteå Skidskytte Klubb
Martin Ponsiluoma, Tullus SG
Peppe Femling, Piteå Skidskytte Klubb
Oskar Brandt, I 2 IF

– För IBU cupen så blandar vi erfarna och rutinerade aktiva med åkare som debuterar i IBU Cup. Juniorerna visade framfötterna på ATG sprinten och det känns rätt att låta dem få den här utmaningen, säger Anna Maria Uusitalo

Laget till IBU-cup 1 och 2, Arber (GER)

Damer:
Elisabeth Högberg Biathlon Östersund
Emma Nilsson SK Bore
Tilda Johansson Anundsjö SK
Stina Nilsson Lima SKG
Sara Andersson Mora Biathlon
Ingela Andersson K 4 Idrottsförening
Ella Halvarsson Biathlon Östersund

Herrar:
Malte Stefansson Oxbergs IF
Gabriel Stegmayr Dala-Järna IK
Torstein Stenersen Biathlon Östersund
Erik Larsson Mora Biathlon
Oscar Andersson Älvdalens SKG

– Vi har flera nya unga åkare som kommer in efter fina resultat på observationstävlingarna i helgen. Det här blir en fin chans för dom att få komma ut internationellt och tävla innan JVM i slutet på februari. IBU-Cup blir också ett tillfälle att mäta sig mot högt internationellt motstånd, säger landslagstränaren Erika Oskarsson.

Senaste nyheterna

Det är nu klart att det blir Volkswagen Cup i Boden 19-21 februari. FOTO: Svenska skidförbundet.

Grönt ljus för Volkswagen Cup i Boden

Svenska skidförbundet meddelar att efter samråd med arrangerande Bodens Skidallians ges grönt ljus för Volkswagen Cup i Boden 19-21 februari.
Andreas Nygaard blev tvåa bakom Oskar Kardin på La Diagonela i lördags. Under loppet förfrös han dock fingrarna och norrmannen ligger nu på sjukhus i Italien. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Nygaard kan inte tävla på grund av förfrusna fingrar

Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, blev tvåa på Engadin La Diagonela i lördags. Efter loppet har han dock gått en ännu tuffare kamp med förfrusna fingrar i det kalla vädret. – Det är bra med mig me...
Linn Svahn deltog på Idrottsgalan via länk när hon fick motta utmärkelsen Årets kvinnliga idrottare. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Linn Svahn Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan

Linn Svahn vann utmärkelsen Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan. Linn blev också tvåa i omröstningen om Jerringpriset bakom vinnaren Armand Duplantis. – Sätt läskigt höga mål och våga tro på di...