Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Lina Korsgren tillsammans med kransmasen Daniel Duhlbo direkt efter målgång vid hennes suveräna Vasaloppsseger i mars 2020. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Lina Korsgren tillsammans med kransmasen Daniel Duhlbo direkt efter målgång vid hennes suveräna Vasaloppsseger i mars 2020. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Korsgrens förberedelser går enligt plan

I mars vann Lina Korsgren, Team Ramudden, Vasaloppet på ett mycket imponerande sätt. Lina var 57:e åkare totalt i loppet och tog segern sex minuter före Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team.
Nu är Lina redo att möta sina konkurrenter när Visma Ski Classics säsong XI snart startar.
– Förberedelserna går bra. Jag har kunnat följa min plan, berättar Lina för Längd.se.

Den här försäsongen är den första där Lina har Mattias Reck som tränare. Cykelcoachen som också tränar Team Ramuddens Max Novak och Ida Dahl som vi skrivit om tidigare.

– Det har varit bra och positivt med något nytt i träningen. Nu har jag träningen väldigt uppstyrd dag för dag. Tidigare gick jag mer på känsla även om jag tränade mycket då också. Jag känner mig trygg med Recks upplägg och känner att jag har bra fart i kroppen, berättar Lina på telefon, samtidigt som hon glider fram i ett skidspår under ett lugnt träningspass i Åre-trakten.

– Något som ändå varit positivt under den här pandemin är att man varit på hemmaplan hela tiden. Det har varit lätt att genomföra mycket träning och att också få tid för återhämtning, säger Lina.

Hon är glad att kunna träna på natursnö hemma i Åre-trakten.

– Det är inte så mycket snö, kanske 20 centimeter, men alla spår är uppkörda häromkring så det går bra att träna på långa rundor. Det är härligt.

När det inte funnits några tävlingar att åka, har du då simulerat några tävlingar som förberedelse inför den stundande Ski Classics-säsongen?
– Ja, några sådana tillfällen har det blivit. Ida (Dahl) och jag åkte ett träningsrace mot varandra för någon vecka sedan och i går var vi några elitåkare här i trakten som körde ett träningsrace på 42 kilometer. Jag tycker att det kändes mycket bra då, berättar 32-åringen.

Hur mycket längtar du efter att få tävla på riktigt nu?
– Jättemycket! Men det är lite med skräckblandad förtjusning. Det är en del nervositet också. Man har ju ingen större aning om hur man står mot de andra men jag ser verkligen fram emot starten på säsongen, avslutar Lina.

Visma Ski Classics startar i Engadindalen i Schweiz i mitten av januari. Du hittar tävlingsprogrammet här.

Senaste nyheterna

Det är nu klart att det blir Volkswagen Cup i Boden 19-21 februari. FOTO: Svenska skidförbundet.

Grönt ljus för Volkswagen Cup i Boden

Svenska skidförbundet meddelar att efter samråd med arrangerande Bodens Skidallians ges grönt ljus för Volkswagen Cup i Boden 19-21 februari.
Andreas Nygaard blev tvåa bakom Oskar Kardin på La Diagonela i lördags. Under loppet förfrös han dock fingrarna och norrmannen ligger nu på sjukhus i Italien. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Nygaard kan inte tävla på grund av förfrusna fingrar

Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, blev tvåa på Engadin La Diagonela i lördags. Efter loppet har han dock gått en ännu tuffare kamp med förfrusna fingrar i det kalla vädret. – Det är bra med mig me...
Linn Svahn deltog på Idrottsgalan via länk när hon fick motta utmärkelsen Årets kvinnliga idrottare. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Linn Svahn Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan

Linn Svahn vann utmärkelsen Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan. Linn blev också tvåa i omröstningen om Jerringpriset bakom vinnaren Armand Duplantis. – Sätt läskigt höga mål och våga tro på di...