Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Lina Korsgren tillsammans med kransmasen Daniel Duhlbo direkt efter målgång vid hennes suveräna Vasaloppsseger i mars 2020. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Lina Korsgren tillsammans med kransmasen Daniel Duhlbo direkt efter målgång vid hennes suveräna Vasaloppsseger i mars 2020. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Korsgrens förberedelser går enligt plan

I mars vann Lina Korsgren, Team Ramudden, Vasaloppet på ett mycket imponerande sätt. Lina var 57:e åkare totalt i loppet och tog segern sex minuter före Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team.
Nu är Lina redo att möta sina konkurrenter när Visma Ski Classics säsong XI snart startar.
– Förberedelserna går bra. Jag har kunnat följa min plan, berättar Lina för Längd.se.

Den här försäsongen är den första där Lina har Mattias Reck som tränare. Cykelcoachen som också tränar Team Ramuddens Max Novak och Ida Dahl som vi skrivit om tidigare.

– Det har varit bra och positivt med något nytt i träningen. Nu har jag träningen väldigt uppstyrd dag för dag. Tidigare gick jag mer på känsla även om jag tränade mycket då också. Jag känner mig trygg med Recks upplägg och känner att jag har bra fart i kroppen, berättar Lina på telefon, samtidigt som hon glider fram i ett skidspår under ett lugnt träningspass i Åre-trakten.

– Något som ändå varit positivt under den här pandemin är att man varit på hemmaplan hela tiden. Det har varit lätt att genomföra mycket träning och att också få tid för återhämtning, säger Lina.

Hon är glad att kunna träna på natursnö hemma i Åre-trakten.

– Det är inte så mycket snö, kanske 20 centimeter, men alla spår är uppkörda häromkring så det går bra att träna på långa rundor. Det är härligt.

När det inte funnits några tävlingar att åka, har du då simulerat några tävlingar som förberedelse inför den stundande Ski Classics-säsongen?
– Ja, några sådana tillfällen har det blivit. Ida (Dahl) och jag åkte ett träningsrace mot varandra för någon vecka sedan och i går var vi några elitåkare här i trakten som körde ett träningsrace på 42 kilometer. Jag tycker att det kändes mycket bra då, berättar 32-åringen.

Hur mycket längtar du efter att få tävla på riktigt nu?
– Jättemycket! Men det är lite med skräckblandad förtjusning. Det är en del nervositet också. Man har ju ingen större aning om hur man står mot de andra men jag ser verkligen fram emot starten på säsongen, avslutar Lina.

Visma Ski Classics startar i Engadindalen i Schweiz i mitten av januari. Du hittar tävlingsprogrammet här.

Senaste nyheterna

Lina Korsgren på väg mot soloseger i Toblach-Cortina i söndags. Kommande söndag står hon på startlinjen med Visma Ski Classics gula ledarväst när det är dags för Marcialonga. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Korsgren är nervös inför Marcialonga

Lina Korsgren, Team Ramudden, har startat säsong Visma Ski Classics säsong XI med en andraplats och en seger. På söndag står hon på startlinjen för Marcialonga med den gula ledarvästen. Det är en lit...
Här har vi åkarna som representerar Sverige på JVM i Finland 8-14 februari. FOTO: Svenska skidförbundet.

Sveriges trupp till junior-VM i Finland

Efter fina uttagningstävlingar i Järpen och Åsarna har nu Svenska Skidförbundet tagit ut lagen som ska representera Sverige på junior-VM i Vuokatti, Finland 8-14 februari 2021. Truppen består av sex ...