Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Lina Korsgren tillsammans med kransmasen Daniel Duhlbo direkt efter målgång vid hennes suveräna Vasaloppsseger i mars 2020. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Lina Korsgren tillsammans med kransmasen Daniel Duhlbo direkt efter målgång vid hennes suveräna Vasaloppsseger i mars 2020. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Korsgrens förberedelser går enligt plan

I mars vann Lina Korsgren, Team Ramudden, Vasaloppet på ett mycket imponerande sätt. Lina var 57:e åkare totalt i loppet och tog segern sex minuter före Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team.
Nu är Lina redo att möta sina konkurrenter när Visma Ski Classics säsong XI snart startar.
– Förberedelserna går bra. Jag har kunnat följa min plan, berättar Lina för Längd.se.

Den här försäsongen är den första där Lina har Mattias Reck som tränare. Cykelcoachen som också tränar Team Ramuddens Max Novak och Ida Dahl som vi skrivit om tidigare.

– Det har varit bra och positivt med något nytt i träningen. Nu har jag träningen väldigt uppstyrd dag för dag. Tidigare gick jag mer på känsla även om jag tränade mycket då också. Jag känner mig trygg med Recks upplägg och känner att jag har bra fart i kroppen, berättar Lina på telefon, samtidigt som hon glider fram i ett skidspår under ett lugnt träningspass i Åre-trakten.

– Något som ändå varit positivt under den här pandemin är att man varit på hemmaplan hela tiden. Det har varit lätt att genomföra mycket träning och att också få tid för återhämtning, säger Lina.

Hon är glad att kunna träna på natursnö hemma i Åre-trakten.

– Det är inte så mycket snö, kanske 20 centimeter, men alla spår är uppkörda häromkring så det går bra att träna på långa rundor. Det är härligt.

När det inte funnits några tävlingar att åka, har du då simulerat några tävlingar som förberedelse inför den stundande Ski Classics-säsongen?
– Ja, några sådana tillfällen har det blivit. Ida (Dahl) och jag åkte ett träningsrace mot varandra för någon vecka sedan och i går var vi några elitåkare här i trakten som körde ett träningsrace på 42 kilometer. Jag tycker att det kändes mycket bra då, berättar 32-åringen.

Hur mycket längtar du efter att få tävla på riktigt nu?
– Jättemycket! Men det är lite med skräckblandad förtjusning. Det är en del nervositet också. Man har ju ingen större aning om hur man står mot de andra men jag ser verkligen fram emot starten på säsongen, avslutar Lina.

Visma Ski Classics startar i Engadindalen i Schweiz i mitten av januari. Du hittar tävlingsprogrammet här.

Senaste nyheterna

startlistbild_eld

Startlistor Engadin La Diagonela

Lördag morgon är det dags för en efterlängtad start på Visma Ski Classics säsong XI. Du ser loppet på kanal 9 där Roberto Vacchi och Oskar Svärd kommenterar. Sändningen startar 08.00. Startlistor finn...
Sebastian Samuelsson förde upp Sverige från elfte till sjunde plats på stafetten i Oberhof. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettseger till Frankrike – Sverige sjua

Martin Ponsiluoma bommade bort Sveriges chanser till en framskjuten placering på stafetten i Oberhof. Sebastian Samuelsson avancerade dock från elfte till sjunde plats på slutsträckna. Frankrike vann...