Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Oskar Svensson, häri kvartsfinalen som han vann, åkte sedan ut som femma i semifinalen och slutade på tionde plats i öppningen av Tour de Ski. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Oskar Svensson, häri kvartsfinalen som han vann, åkte sedan ut som femma i semifinalen och slutade på tionde plats i öppningen av Tour de Ski. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Oskar Svensson bäst av svenska herrarna som tionde man

Federico Pellegrino motsvarade favoritskapet i den inledande sprinten på Tour de Ski och vann före huvudfavoriten i hela touren, ryske Alexander Bolshunov.
Bäst av de svenska herrarna blev Oskar Svensson som tog sig till semifinal där han blev femma och därmed slutade på tionde plats.

Segern var Pellegrinos tredje raka i sprintvärldscupen och nu ledar han Tour de Ski med åtta sekunder före Bolshunov när touren fortsätter med masstart i klassisk stil i morgon. För Bolshunov som vann Tour de Ski i fjol så var dagens andraplats förstås en fin inledning på hans väg att försvara fjolårssegern.

Oskar Svensson var 19:e man i prologen och vann sedan sin kvartsfinal efter ett starkt andra varv. I semifinalen räckte dock inte krafterna på den höga höjden längre,.

– Jag känner mig ändå ganska nöjd. Jag gjorde det jag kunde. Och det är väldigt viktigt för touren att få med sig de här bonussekunderna, kommenterade Svensson för SVT Sport.

För Calle Halfvarsson och Johan Häggström tog det stopp i kvartsfinalen. Båda var rejält besvikna.

– Jag har aldrig varit med om att de satt upp så hög fart i starten. Jag borde ha en bättre känsla. Jag ska inte bli ifrånåkt och bli tokstum på andra varvet. Då är det något som inte stämmer, sa Halfvarsson till SVT Sport.

– Man har alltid någon dag som är dålig, och jag hoppas att det är idag, så får vi ladda om för kommande dagar, fortsatte han.

Resultat finns här

Senaste nyheterna

pod_bild_tc21_lina

Podcast om Toblach-Cortina 2021

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast Livigno2Levi så analyseras dagens Toblach-Cortina av Teemu Virtanen. Gäst är Andreas Nyagaard, Team Ragde Eiendom. Det bjuds också på intervjuer med d...
Martin Ponsiluoma åkte in som tionde man på masstarten trots fyra bommade skott. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

52:a segern för Thingsnes Bö – Ponsiluoma tionde

Johannes Thingnes Bö vann masstarten i Antholz halvminuten före fransmannen Fillon Maillet. Martin Ponsiluoma sköt en bom varje gång på vallen men kunde ändå ta en tiondeplats. Sebastian Samuelsson s...
Markus Ruus vann 15 kilometer klassiskt vid Volkswagen cup i Torsby på söndagen. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Ruus och Dyvik distansvinnare i Torsby

Volkswagen cup i Torsby fortsatte med distanslopp på söndagen. I herrklassen vann Åsarnas Marcus Ruus sju sekunder före gårdagens sprintvinnare Anton Persson, SK Bore Torsby. På damsidan gjorde IFK M...