Oskar Svensson, häri kvartsfinalen som han vann, åkte sedan ut som femma i semifinalen och slutade på tionde plats i öppningen av Tour de Ski. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Oskar Svensson, häri kvartsfinalen som han vann, åkte sedan ut som femma i semifinalen och slutade på tionde plats i öppningen av Tour de Ski. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Oskar Svensson bäst av svenska herrarna som tionde man

Federico Pellegrino motsvarade favoritskapet i den inledande sprinten på Tour de Ski och vann före huvudfavoriten i hela touren, ryske Alexander Bolshunov.
Bäst av de svenska herrarna blev Oskar Svensson som tog sig till semifinal där han blev femma och därmed slutade på tionde plats.

Segern var Pellegrinos tredje raka i sprintvärldscupen och nu ledar han Tour de Ski med åtta sekunder före Bolshunov när touren fortsätter med masstart i klassisk stil i morgon. För Bolshunov som vann Tour de Ski i fjol så var dagens andraplats förstås en fin inledning på hans väg att försvara fjolårssegern.

Oskar Svensson var 19:e man i prologen och vann sedan sin kvartsfinal efter ett starkt andra varv. I semifinalen räckte dock inte krafterna på den höga höjden längre,.

– Jag känner mig ändå ganska nöjd. Jag gjorde det jag kunde. Och det är väldigt viktigt för touren att få med sig de här bonussekunderna, kommenterade Svensson för SVT Sport.

För Calle Halfvarsson och Johan Häggström tog det stopp i kvartsfinalen. Båda var rejält besvikna.

– Jag har aldrig varit med om att de satt upp så hög fart i starten. Jag borde ha en bättre känsla. Jag ska inte bli ifrånåkt och bli tokstum på andra varvet. Då är det något som inte stämmer, sa Halfvarsson till SVT Sport.

– Man har alltid någon dag som är dålig, och jag hoppas att det är idag, så får vi ladda om för kommande dagar, fortsatte han.

Resultat finns här

Senaste nyheterna

Johan Häggström, Oskar Svensson, William Poromaa och Jens Burman på torsdagens presskonferens inför fredagens VM-stafett. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Startlista VM Oberstdorf – stafett herrar torsdag

I morgon fredag är det dags för herrstafetten vid VM i Oberstdorf, Tyskland. Starten går 13.15. Sverige ställer upp med följande fyra åkare: Johan Häggström, Oskar Svensson, Jens Burman och William Po...
Svensk glädje sedan Elvira Öberg spurtat Sverige till seger på stafetten i Nove Mesto. FOTO: Philip Brem, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettsuccé för de svenska skidskyttetjejerna

Kvartetten Mona Brorsson, Hanna Öberg, Linn Persson och Elvira Öberg vann skidskyttestafetten i Nove Mesto på torsdagen. Med segern säkrade de också en totalseger i stafett-världscupen.. – Jag är så...
Norsk glädje och svensk besvikelse på samma bild efter damernas VM-stafett. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

En mardrömsstafett för Sverige

Talesättet stafett är stafett fick alla svenska längdåkningsfans känna på idag. Sverige var storfavoriter på damstafetten på VM i Oberstdorf men slutade på sjätte plats två minuter bakom segrande Norg...