Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Linn Svahn, till höger, går ut först på söndagens jaktstart i Tour de Ski. Frida Karlsson, till vänster jagar 18 sekunder efter med startnummer 3. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Linn Svahn, till höger, går ut först på söndagens jaktstart i Tour de Ski. Frida Karlsson, till vänster jagar 18 sekunder efter med startnummer 3. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Startlistor Tour de Ski söndag 3 januari

Under söndagen fortsätter Tour de Ski med jaktstart i fri stil.
Herrarna åker 15 kilometer med första start 11.35. Damerna åker 10 kilometer och Linn Svahn går ut med nummer 1 vid 15.25.

På damsidan har Sverige fått en pangstart med Linn Svahn i ledning efter två raka segrar och med Frida Karlsson 18 sekunder efter på tredje plats. Dessutom ligger Maja Dahlqvist på tionde plats och Ebba Andersson på 15:e. Ebba har en minut och 33 sekunder upp till Linn och kommer att jaga hårt i morgon.

Oskar Svensson ligger trea efter dagens starka insats i masstarten. Oskar är en minut och tio sekunder efter ledande Alexander Bolshunov. Calle Halfvarsson är 23:a en minut och tio sekunder efter Oskar och på jaktstarten har han chansen att avancera bra i touren. Det kan också William Poromaa göra som går ut sju sekunder efter Calle på 28:e plats.

Startlista damer

Startlista herrar

Så här sänder SVT:
11.15-17.15, SVT1/SVT Play: Vinterstudion
11.35-12.20, SVT1/SVT Play: Tour de Ski herrar 15 km jaktstart, fri stil Val Müstair
15.25-15.55, SVT1/SVT Play: Tour de Ski 10 km jaktstart, fri stil Val Müstair

Senaste nyheterna

Britta Johansson Norgren ligger tvåa på Visma Ski Classics SC Ranking. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Fem svenskar topp 20 på Visma Ski Classics SC Ranking

Fem svenska åkare ligger topp 20 på Visma Ski Classics SC Ranking efter lördagens Engadin La Diagonela. Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, är rankad som världens bästa långloppsåkare. Tvåa i ranking...
Charlotte Kalla är tillbaka i landslagsdräkten när det är dags för världscupen i finska Lahtis i helgen. FOTO: Erik Mårtensson/Bildbyrån.

Kalla tillbaka i landslagsdräkten – men osäker mot VM

Charlotte Kalla har fått pröva tålamodet rejält inför den här säsongen. Nu är hon dock tillbaka i landslagsdräkten efter sin covid-infektion och en tid av anpassad träning för att komma i form. När d...
Charlotte Kalla gör säsongsdebut i världscupen i Lahtis, Finland, kommande helg. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Kalla tillbaka i truppen till världscupen i Lahtis

Efter en helgs tävlingsuppehåll är det dags för de första världscuptävlingarna sedan Tour de Ski avslutades. Ebba Andersson, som var snabbast uppför Alpe Cermis, återfinns också nu i truppen till fins...