Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

ny_VSC_21

Visma Ski Classics säsong XI börjar med La Diagonela

Visma Ski Classics säsong XI kommer att innehålla nio Pro Tour-evenemang. Två evenemang har ställts in på grund av Covid-19-pandemin; Pro Team Tempo och La Venosta,.
Säsong XI startar därmed med La Diagonela i Engadindalen, Schweiz, den 16 januari.

Med utmärkta snöförhållanden i Alperna ser Visma Ski Classics nu fram emot starten av säsong XI i Schweiz - mindre än två veckor bort! Kalendern för säsong XI har genomgått förändringar två gånger under planeringsfasen på grund av pandemin. Nu är organisationen redo att leverera en Pro Tour med nio evenemang, från och med La Diagonela den 16 januari.

– På grund av lokala begränsningar kopplade till Covid-19 har vi beslutat att ställa in Pro Team Tempo, som var planerad till 14 januari och La Venosta, planerad till 7 februari. Med dessa ändringar har vi nu en Pro Tour-kalender bestående av nio starka event. Dessutom tar vi bort alla sidoevenemang såsom blomsterceremonier, säger Visma Ski Classics VD David Nilsson i ett pressmeddelande.

– Alla möten kommer att hållas digitala. Dagen före varje tävling i Pro Tour-tävlingarna kommer alla aktiva att antigentestas på plats. Med vårat Covid-19 protocol utöver lokala bestämmelser menar vi att vi gör det bästa vi kan för att säkerställa en säker men ändå spännande Pro Tour i vinter, fortsätter David Nilsson.

Visma Ski Classics kalender för säsong XI
Event 1: Jan. 16, 2021, Engadin La Diagonela, 65 km ,Zuoz, Switzerland
Event 2: Jan. 23, 2021, Toblach-Cortina, 42 km, Toblach-Cortina, Italy
Event 3: Jan. 31, 2021, Marcialonga*, 70 km, Trentino, Italy
Event 4: Feb. 14, 2021, Jizerská Padesátka*, 50 km, Bedrichov, Czech Republic
Event 5: Mar.  7, 2021, Vasaloppet*, 90 km, Sälen-Mora, Sweden
Event 6: Mar. 20, 2021, Birkebeinerrennet*, 54 km, Rena-Lillehammer, Norway
Event 7: Mar. 27, 2021, Årefjällsloppet, 100 km, Vålådalen, Sweden
Event 8: Apr. 10, 2021, Reistadløpet, 50 km, Setermoen-Bardufoss, Norway
Event 9: Apr. 17, 2021, Ylläs-Levi, 70km, Ylläs-Levi, Finland

Senaste nyheterna

startlistbild_eld

Startlistor Engadin La Diagonela

Lördag morgon är det dags för en efterlängtad start på Visma Ski Classics säsong XI. Du ser loppet på kanal 9 där Roberto Vacchi och Oskar Svärd kommenterar. Sändningen startar 08.00. Startlistor finn...
Sebastian Samuelsson förde upp Sverige från elfte till sjunde plats på stafetten i Oberhof. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettseger till Frankrike – Sverige sjua

Martin Ponsiluoma bommade bort Sveriges chanser till en framskjuten placering på stafetten i Oberhof. Sebastian Samuelsson avancerade dock från elfte till sjunde plats på slutsträckna. Frankrike vann...