Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ett Covid-19 testcenter under Tour de Ski. I går blev den franske tränaren Alexandre Rousselet det första coronafallet under touren. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Ett Covid-19 testcenter under Tour de Ski. I går blev den franske tränaren Alexandre Rousselet det första coronafallet under touren. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Fransk tränare första coronafallet underTour de ski.

Den franske tränaren Alexandre Rousselet är det första coronafallet under Tour de Ski. Efter att ha testats positivt har han blivit isolerad ihop med sin rumskompis.
– Det är klart att vi är rädda för en snöbollseffekt och det här kommer att hållas under uppsikt i Toblach, säger Rousselet till den franska tidningen Nordic.

Det var i går eftermiddag när hela Tour de Ski-cirkusen skulle flytta från Val Müstair i Schweiz till Toblach i Italien som det upptäcktes att Rousselet var smittad. Alla åkare, ledare och journalister genomgick då ett test.

– Jag sitter i karantän på hotellet i Schweiz nu tillsammans med min rumskompis, sprinttränaren Cyril Burdet berättar Rousselet för Nordic.

– Vi har tagit till alla åtgärder för att minimera smittspridningen och jag hoppas att jag inte har smittat någon annan...men kan aldrig vara helt säker med det här coronaviruset och jag kom till exempel i kontakt med personer från andra nationer när jag hämtade ut nummerlapparna i Val Müstair, fortsätter Rousselet.

Frida Karlsson har kommenterat coronasituationen i en intervju med TT:
– Vi gjorde test i går. Man är lite nojig. Det känns som att någon gång kanske någon i Sverige åker dit också och då är det osäkert vad som händer med resten av laget. Och om man får det, vad händer då? Det är klart att det finns en viss oro, men samtidigt så har vi klarat oss än så länge. Det känns som att vi är noga med vad vi gör och hur vi hanterar den här situationen, så jag känner mig ändå trygg.

Senaste nyheterna

Johan Häggström, Oskar Svensson, William Poromaa och Jens Burman på torsdagens presskonferens inför fredagens VM-stafett. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Startlista VM Oberstdorf – stafett herrar torsdag

I morgon fredag är det dags för herrstafetten vid VM i Oberstdorf, Tyskland. Starten går 13.15. Sverige ställer upp med följande fyra åkare: Johan Häggström, Oskar Svensson, Jens Burman och William Po...
Svensk glädje sedan Elvira Öberg spurtat Sverige till seger på stafetten i Nove Mesto. FOTO: Philip Brem, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettsuccé för de svenska skidskyttetjejerna

Kvartetten Mona Brorsson, Hanna Öberg, Linn Persson och Elvira Öberg vann skidskyttestafetten i Nove Mesto på torsdagen. Med segern säkrade de också en totalseger i stafett-världscupen.. – Jag är så...
Norsk glädje och svensk besvikelse på samma bild efter damernas VM-stafett. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

En mardrömsstafett för Sverige

Talesättet stafett är stafett fick alla svenska längdåkningsfans känna på idag. Sverige var storfavoriter på damstafetten på VM i Oberstdorf men slutade på sjätte plats två minuter bakom segrande Norg...