Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hanna Öberg slutade tvåa på sprinten I tyska Oberhof på fredagen. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Hanna Öberg slutade tvåa på sprinten I tyska Oberhof på fredagen. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Hanna Öberg tvåa på sprinten i Oberhof

Hanna Öberg visade fin form när skidskyttevärldscupen hade omstart i tyska Oberhof på fredagen. Hanna blev tvåa bakom norska Tiril Eckhoff. Båda sköt full men norskan var halvminuten snabbare i spåret.
– Jag fick kämpa där ute, sa Öberg till SVT Sport efter loppet.

– Det var mjukt i spåret och banan här är jättetuff. Jag fick kämpa där ute och tycker att jag gjorde det bra. Jag fick ut vad jag hade för dagen. Jag är jättenöjd att jag sätter skotte i stående, för jag kämpade ganska mycket med de två sista skotten, fortsatte Öberg.

Mot Eckhoff räckte inte farten den här gången men Öberg höll Lisa Theresa Hauser, som hade en bom, bakom sig med tio sekunder. Österrikiskan som tog sin första pallplats i karriären.

Linn Persson sköt också fullt men var 1,20 bakom Eckhoff och slutade på 19:e plats.

Elvira Öberg bommade ett skott i stående och blev 24:a.

– Det var ruggigt segt i dag, jobbigt. När det är så här passar det inte mig så bra. Man får ingenting gratis, kommenterade Elivira Öberg.

Johanna Skottheim bommade ett skott och hade inte farten och blev 58:a. Mona Brorsson missade tre skott och blev 61:a.

Liveresultat finns här.

Senaste nyheterna

Lina Korsgren på väg mot soloseger i Toblach-Cortina i söndags. Kommande söndag står hon på startlinjen med Visma Ski Classics gula ledarväst när det är dags för Marcialonga. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Korsgren är nervös inför Marcialonga

Lina Korsgren, Team Ramudden, har startat säsong Visma Ski Classics säsong XI med en andraplats och en seger. På söndag står hon på startlinjen för Marcialonga med den gula ledarvästen. Det är en lit...
Här har vi åkarna som representerar Sverige på JVM i Finland 8-14 februari. FOTO: Svenska skidförbundet.

Sveriges trupp till junior-VM i Finland

Efter fina uttagningstävlingar i Järpen och Åsarna har nu Svenska Skidförbundet tagit ut lagen som ska representera Sverige på junior-VM i Vuokatti, Finland 8-14 februari 2021. Truppen består av sex ...