Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Marcus Grate vann sprinten vid Volkswagens cup i Östersund på lördagen. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Marcus Grate vann sprinten vid Volkswagens cup i Östersund på lördagen. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Dyvik och Grate sprintvinnare i Östersund

Det blev upploppsfighter mellan två åkare i både dam- och herrklassen vid sprinttävlingarna under Volkswagens cup i Östersund.
I damklassen avgjorde Anna Dyvik, IFK Mora SK, mot Johanna Hagström, Ulricehamns IF. På herrsidan kom Marcus Grate, IFK Umeå, ifatt Viktor Thorn, Ulricehamns IF och spurtade om honom.

I damfinalen handlade det bara om Dyvik och Hagström när det drog ihop sig och Dyvik låg i rygg ner mot upploppet och kunde glida förbi och staka till seger med en marginal på 65 hundradelar.

– Jag kände mig stark. Jag funderade på att köra hårdare i första backen men jag vet att den här avslutningen är taktisk, så jag sparade mig, berättade Dyvik i Sportbladets sändning.

– Jag kände mig starkare och starkare under dagen. Jag har ju inte tränat så mycket eftersom jag haft problem med ryggen. Det kändes lite ovant för mig när jag fick mjölksyra men under dagen blev jag mer van, fortsatte Dyvik.

I herrfinalen drog Viktor Thorn iväg med enorm fart från start och ingen kunde följa. Med stark stakning och bra glid kunde dock Marcus Grate ansluta och Thorn kunde inte svara på Grates finish.

– Viktor gick fruktansvärt hårt i första backen. Jag fick göra allt för att ens vara i närheten av honom. Jag var stark i stakningen och gjorde utförsåkningen riktigt bra. Tog några meter i taget och var perfekt med in mot upploppet, berättade Grate i Sportbladets sändning.

Liveresultat finns här.

Senaste nyheterna

Det kommer att bli ett sent beslut om det blir start på Vasaloppet för nionde året i rad för 2018 års vinnare Andreas Nygaard. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Andreas Nygaard osäker på start i Vasaloppet

Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, har startat i Vasaloppet åtta år i rad och vann loppet 2018. Med en knapp vecka kvar till 2021 års lopp är han dock osäker på om det blir någon start för honom sö...
Frida Karlsson under måndagens uppladdning inför tisdagens 10 kilometer skejt vid VM i Oberstdorf. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Sveriges åkare till VM:s fristilslopp

På måndagseftermiddagen presenterades vilka svenska åkare som åker 10 respektive 15 kilometer fri stil vid VM i Obertstdorf. På tisdagens 10 kilometer åker: Frida Karlsson, Ebba Andersson, Charlotte K...