Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Marcus Grate vann sprinten vid Volkswagens cup i Östersund på lördagen. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Marcus Grate vann sprinten vid Volkswagens cup i Östersund på lördagen. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Dyvik och Grate sprintvinnare i Östersund

Det blev upploppsfighter mellan två åkare i både dam- och herrklassen vid sprinttävlingarna under Volkswagens cup i Östersund.
I damklassen avgjorde Anna Dyvik, IFK Mora SK, mot Johanna Hagström, Ulricehamns IF. På herrsidan kom Marcus Grate, IFK Umeå, ifatt Viktor Thorn, Ulricehamns IF och spurtade om honom.

I damfinalen handlade det bara om Dyvik och Hagström när det drog ihop sig och Dyvik låg i rygg ner mot upploppet och kunde glida förbi och staka till seger med en marginal på 65 hundradelar.

– Jag kände mig stark. Jag funderade på att köra hårdare i första backen men jag vet att den här avslutningen är taktisk, så jag sparade mig, berättade Dyvik i Sportbladets sändning.

– Jag kände mig starkare och starkare under dagen. Jag har ju inte tränat så mycket eftersom jag haft problem med ryggen. Det kändes lite ovant för mig när jag fick mjölksyra men under dagen blev jag mer van, fortsatte Dyvik.

I herrfinalen drog Viktor Thorn iväg med enorm fart från start och ingen kunde följa. Med stark stakning och bra glid kunde dock Marcus Grate ansluta och Thorn kunde inte svara på Grates finish.

– Viktor gick fruktansvärt hårt i första backen. Jag fick göra allt för att ens vara i närheten av honom. Jag var stark i stakningen och gjorde utförsåkningen riktigt bra. Tog några meter i taget och var perfekt med in mot upploppet, berättade Grate i Sportbladets sändning.

Liveresultat finns här.

Senaste nyheterna

Det är nu klart att det blir Volkswagen Cup i Boden 19-21 februari. FOTO: Svenska skidförbundet.

Grönt ljus för Volkswagen Cup i Boden

Svenska skidförbundet meddelar att efter samråd med arrangerande Bodens Skidallians ges grönt ljus för Volkswagen Cup i Boden 19-21 februari.
Andreas Nygaard blev tvåa bakom Oskar Kardin på La Diagonela i lördags. Under loppet förfrös han dock fingrarna och norrmannen ligger nu på sjukhus i Italien. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Nygaard kan inte tävla på grund av förfrusna fingrar

Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, blev tvåa på Engadin La Diagonela i lördags. Efter loppet har han dock gått en ännu tuffare kamp med förfrusna fingrar i det kalla vädret. – Det är bra med mig me...
Linn Svahn deltog på Idrottsgalan via länk när hon fick motta utmärkelsen Årets kvinnliga idrottare. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Linn Svahn Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan

Linn Svahn vann utmärkelsen Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan. Linn blev också tvåa i omröstningen om Jerringpriset bakom vinnaren Armand Duplantis. – Sätt läskigt höga mål och våga tro på di...