Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hanna Öberg hade inget flyt på jaktstarten i Oberhof. Efter tappad stav och fyra bommar slutade hon åtta. FOTO: Bildbyrån.

Hanna Öberg hade inget flyt på jaktstarten i Oberhof. Efter tappad stav och fyra bommar slutade hon åtta. FOTO: Bildbyrån.

Hanna Öberg åtta efter fyra bommar och tappad stav

Hanna Öberg hade ingen bra dag på jaktstarten i Oberhof. Från sin starposition som tvåa så föll hon till åttonde plats – efter en tappad stav och fyra bommar.
Dubbelt Norge i topp genom Tiril Eckhoff som spurtslog Marte Olsbu Röiseland.

Det var på väg mot det andra skyttet som Hanna tappade staven i en uppförsbacke på eget grepp. Hon sköt sedan två bommar och rasade ner till 15:e position. Hon kunde sedan avancera upp till åttoonde plats i mål.

– Jag hade kroken från bössan i ryggen, och när jag skulle fixa det så råkade jag klicka loss staven och tappade den. Jag fick vända tillbaka och hämta den så därför tappade jag deras rygg. Jag blev lite distraherad och stressad av det, berättade Hanna Öberg för SVT Sport.

– I dag var inget bra lopp för min del. En bom i första serien kan jag väl köpa, men ... Jag tycker ändå att jag kom tillbaka lite grand, och bommen jag hade i sista stå kan inte ha varit grov. Jag hoppas att jag har en bättre dag i morgon, fortsatte Öberg.

Norges Tiril Eckhoff som gick ut först, halvminuten före Hanna Öberg, vann tävlingen efter en tät spurt mot landsmaninnan Marte Olsbu Röiseland. Eckhoff hade två bommar och Röiseland sköt fult. Lisa Hauser från Österrike slutade trea.

Linn Persson gjorde ett bra lopp och avancerade från 19:e till 10:e plats efter ett bommat skott. Elvira Öberg blev 13:e efter tre bommar.

Resultat finns här

Senaste nyheterna

Lina Korsgren på väg mot soloseger i Toblach-Cortina i söndags. Kommande söndag står hon på startlinjen med Visma Ski Classics gula ledarväst när det är dags för Marcialonga. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Korsgren är nervös inför Marcialonga

Lina Korsgren, Team Ramudden, har startat säsong Visma Ski Classics säsong XI med en andraplats och en seger. På söndag står hon på startlinjen för Marcialonga med den gula ledarvästen. Det är en lit...
Här har vi åkarna som representerar Sverige på JVM i Finland 8-14 februari. FOTO: Svenska skidförbundet.

Sveriges trupp till junior-VM i Finland

Efter fina uttagningstävlingar i Järpen och Åsarna har nu Svenska Skidförbundet tagit ut lagen som ska representera Sverige på junior-VM i Vuokatti, Finland 8-14 februari 2021. Truppen består av sex ...