Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Hanna Öberg hade inget flyt på jaktstarten i Oberhof. Efter tappad stav och fyra bommar slutade hon åtta. FOTO: Bildbyrån.

Hanna Öberg hade inget flyt på jaktstarten i Oberhof. Efter tappad stav och fyra bommar slutade hon åtta. FOTO: Bildbyrån.

Hanna Öberg åtta efter fyra bommar och tappad stav

Hanna Öberg hade ingen bra dag på jaktstarten i Oberhof. Från sin starposition som tvåa så föll hon till åttonde plats – efter en tappad stav och fyra bommar.
Dubbelt Norge i topp genom Tiril Eckhoff som spurtslog Marte Olsbu Röiseland.

Det var på väg mot det andra skyttet som Hanna tappade staven i en uppförsbacke på eget grepp. Hon sköt sedan två bommar och rasade ner till 15:e position. Hon kunde sedan avancera upp till åttoonde plats i mål.

– Jag hade kroken från bössan i ryggen, och när jag skulle fixa det så råkade jag klicka loss staven och tappade den. Jag fick vända tillbaka och hämta den så därför tappade jag deras rygg. Jag blev lite distraherad och stressad av det, berättade Hanna Öberg för SVT Sport.

– I dag var inget bra lopp för min del. En bom i första serien kan jag väl köpa, men ... Jag tycker ändå att jag kom tillbaka lite grand, och bommen jag hade i sista stå kan inte ha varit grov. Jag hoppas att jag har en bättre dag i morgon, fortsatte Öberg.

Norges Tiril Eckhoff som gick ut först, halvminuten före Hanna Öberg, vann tävlingen efter en tät spurt mot landsmaninnan Marte Olsbu Röiseland. Eckhoff hade två bommar och Röiseland sköt fult. Lisa Hauser från Österrike slutade trea.

Linn Persson gjorde ett bra lopp och avancerade från 19:e till 10:e plats efter ett bommat skott. Elvira Öberg blev 13:e efter tre bommar.

Resultat finns här

Senaste nyheterna

startlistbild_eld

Startlistor Engadin La Diagonela

Lördag morgon är det dags för en efterlängtad start på Visma Ski Classics säsong XI. Du ser loppet på kanal 9 där Roberto Vacchi och Oskar Svärd kommenterar. Sändningen startar 08.00. Startlistor finn...
Sebastian Samuelsson förde upp Sverige från elfte till sjunde plats på stafetten i Oberhof. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettseger till Frankrike – Sverige sjua

Martin Ponsiluoma bommade bort Sveriges chanser till en framskjuten placering på stafetten i Oberhof. Sebastian Samuelsson avancerade dock från elfte till sjunde plats på slutsträckna. Frankrike vann...