Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Marit Björgen får inte åka Marcialonga då hon hade missat att gå med Adams-programmet i tid innan vintern. FOTO: Team Ragde Eidendom.

Marit Björgen får inte åka Marcialonga då hon hade missat att gå med Adams-programmet i tid innan vintern. FOTO: Team Ragde Eidendom.

Björgen får inte åka Marcialonga

Marit Björgens comeback som långloppsåkare sker troligtvis först på Vasaloppet. Detta sedan det står klart att hennes ansökan om att få köra Marcialonga avslås.
– Hon är inte favorit i Vasaloppet nu, säger Team Ragde Eiendoms Pro Team Manager Jörgen Aukland till norska TV-bolaget NRK.

Bakgrunden är att Björgen missade att gå med i det så kallade Adams-programmet efter hon aviserat sin comeback. Adams-programmet är där aktiva fyller i var de befinner sig att för möjligheten till oanmälda dopningsteste.

För att få tävla måste man ha befunnit sig i systemet i sex månader och Björgen har ansökt om att få det kortat till fem månader för att kunna tävla på Marcialinga den 31 januari.

Björgen blir nu fri att börja tävla först den 28 februari, helgen före Vasaloppet.

– Det hade varit idealiskt om hon kunde ha deltagit i Marcialonga för att kunna vänja sig vid tävlingstempot. Hon är inte favorit i Vasaloppet nu, säger JörgenAukland till NRK.

– Jag får helt enkelt sparra Björgens i tävlingslika träningar framöver. Lyckligtvis finns det fina träningsförhålllanden i Lommedalen där vi kan förbereda oss, säger Aukland.

Senaste nyheterna

Det är nu klart att det blir Volkswagen Cup i Boden 19-21 februari. FOTO: Svenska skidförbundet.

Grönt ljus för Volkswagen Cup i Boden

Svenska skidförbundet meddelar att efter samråd med arrangerande Bodens Skidallians ges grönt ljus för Volkswagen Cup i Boden 19-21 februari.
Andreas Nygaard blev tvåa bakom Oskar Kardin på La Diagonela i lördags. Under loppet förfrös han dock fingrarna och norrmannen ligger nu på sjukhus i Italien. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Nygaard kan inte tävla på grund av förfrusna fingrar

Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, blev tvåa på Engadin La Diagonela i lördags. Efter loppet har han dock gått en ännu tuffare kamp med förfrusna fingrar i det kalla vädret. – Det är bra med mig me...
Linn Svahn deltog på Idrottsgalan via länk när hon fick motta utmärkelsen Årets kvinnliga idrottare. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Linn Svahn Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan

Linn Svahn vann utmärkelsen Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan. Linn blev också tvåa i omröstningen om Jerringpriset bakom vinnaren Armand Duplantis. – Sätt läskigt höga mål och våga tro på di...