Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Marit Björgen får inte åka Marcialonga då hon hade missat att gå med Adams-programmet i tid innan vintern. FOTO: Team Ragde Eidendom.

Marit Björgen får inte åka Marcialonga då hon hade missat att gå med Adams-programmet i tid innan vintern. FOTO: Team Ragde Eidendom.

Björgen får inte åka Marcialonga

Marit Björgens comeback som långloppsåkare sker troligtvis först på Vasaloppet. Detta sedan det står klart att hennes ansökan om att få köra Marcialonga avslås.
– Hon är inte favorit i Vasaloppet nu, säger Team Ragde Eiendoms Pro Team Manager Jörgen Aukland till norska TV-bolaget NRK.

Bakgrunden är att Björgen missade att gå med i det så kallade Adams-programmet efter hon aviserat sin comeback. Adams-programmet är där aktiva fyller i var de befinner sig att för möjligheten till oanmälda dopningsteste.

För att få tävla måste man ha befunnit sig i systemet i sex månader och Björgen har ansökt om att få det kortat till fem månader för att kunna tävla på Marcialinga den 31 januari.

Björgen blir nu fri att börja tävla först den 28 februari, helgen före Vasaloppet.

– Det hade varit idealiskt om hon kunde ha deltagit i Marcialonga för att kunna vänja sig vid tävlingstempot. Hon är inte favorit i Vasaloppet nu, säger JörgenAukland till NRK.

– Jag får helt enkelt sparra Björgens i tävlingslika träningar framöver. Lyckligtvis finns det fina träningsförhålllanden i Lommedalen där vi kan förbereda oss, säger Aukland.

Senaste nyheterna

Lina Korsgren på väg mot soloseger i Toblach-Cortina i söndags. Kommande söndag står hon på startlinjen med Visma Ski Classics gula ledarväst när det är dags för Marcialonga. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Korsgren är nervös inför Marcialonga

Lina Korsgren, Team Ramudden, har startat säsong Visma Ski Classics säsong XI med en andraplats och en seger. På söndag står hon på startlinjen för Marcialonga med den gula ledarvästen. Det är en lit...
Här har vi åkarna som representerar Sverige på JVM i Finland 8-14 februari. FOTO: Svenska skidförbundet.

Sveriges trupp till junior-VM i Finland

Efter fina uttagningstävlingar i Järpen och Åsarna har nu Svenska Skidförbundet tagit ut lagen som ska representera Sverige på junior-VM i Vuokatti, Finland 8-14 februari 2021. Truppen består av sex ...