Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Marit Björgen får inte åka Marcialonga då hon hade missat att gå med Adams-programmet i tid innan vintern. FOTO: Team Ragde Eidendom.

Marit Björgen får inte åka Marcialonga då hon hade missat att gå med Adams-programmet i tid innan vintern. FOTO: Team Ragde Eidendom.

Björgen får inte åka Marcialonga

Marit Björgens comeback som långloppsåkare sker troligtvis först på Vasaloppet. Detta sedan det står klart att hennes ansökan om att få köra Marcialonga avslås.
– Hon är inte favorit i Vasaloppet nu, säger Team Ragde Eiendoms Pro Team Manager Jörgen Aukland till norska TV-bolaget NRK.

Bakgrunden är att Björgen missade att gå med i det så kallade Adams-programmet efter hon aviserat sin comeback. Adams-programmet är där aktiva fyller i var de befinner sig att för möjligheten till oanmälda dopningsteste.

För att få tävla måste man ha befunnit sig i systemet i sex månader och Björgen har ansökt om att få det kortat till fem månader för att kunna tävla på Marcialinga den 31 januari.

Björgen blir nu fri att börja tävla först den 28 februari, helgen före Vasaloppet.

– Det hade varit idealiskt om hon kunde ha deltagit i Marcialonga för att kunna vänja sig vid tävlingstempot. Hon är inte favorit i Vasaloppet nu, säger JörgenAukland till NRK.

– Jag får helt enkelt sparra Björgens i tävlingslika träningar framöver. Lyckligtvis finns det fina träningsförhålllanden i Lommedalen där vi kan förbereda oss, säger Aukland.

Senaste nyheterna

startlistbild_eld

Startlistor Engadin La Diagonela

Lördag morgon är det dags för en efterlängtad start på Visma Ski Classics säsong XI. Du ser loppet på kanal 9 där Roberto Vacchi och Oskar Svärd kommenterar. Sändningen startar 08.00. Startlistor finn...
Sebastian Samuelsson förde upp Sverige från elfte till sjunde plats på stafetten i Oberhof. FOTO: Jasmin Walter, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettseger till Frankrike – Sverige sjua

Martin Ponsiluoma bommade bort Sveriges chanser till en framskjuten placering på stafetten i Oberhof. Sebastian Samuelsson avancerade dock från elfte till sjunde plats på slutsträckna. Frankrike vann...