Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johan Herbert var en överraskande vinnare vid Volkswagen cup i Östersund. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Johan Herbert var en överraskande vinnare vid Volkswagen cup i Östersund. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Kalla och Herbert vinnare i Östersund

Om Charlotte Kalla, Piteå elit, var en högst väntat vinnare vid dagens tävlingar i fri stil under Volkswagen cup i Östersund så var segern i herrklassen för Johan Herberg, IFK Mora SK, något av en skräll.
– Jag kände tidigt att det var en bra dag och det bara flöt på i backarna. Jag hade bra skidor också, sa Herbert efter segern 12,5 sekunder före Åsarnas Jens Burman.

Trea i loppet blev norrmannen Andreas Fjorden Ree, 26,6 sekunder efter Herbert som var fyra tiondelar före IFK Moras Axel Ekström på fjärde plats.

I damklassen vann Charlotte Kalla 41,2 sekunder före Lovisa Modig, SK Bore. Evelina Settlin, Hudiksvalls IF, var 1.07 efter Kalla på tredje plats.

Liveresultat finns här.

Senaste nyheterna

Lina Korsgren på väg mot soloseger i Toblach-Cortina i söndags. Kommande söndag står hon på startlinjen med Visma Ski Classics gula ledarväst när det är dags för Marcialonga. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Korsgren är nervös inför Marcialonga

Lina Korsgren, Team Ramudden, har startat säsong Visma Ski Classics säsong XI med en andraplats och en seger. På söndag står hon på startlinjen för Marcialonga med den gula ledarvästen. Det är en lit...
Här har vi åkarna som representerar Sverige på JVM i Finland 8-14 februari. FOTO: Svenska skidförbundet.

Sveriges trupp till junior-VM i Finland

Efter fina uttagningstävlingar i Järpen och Åsarna har nu Svenska Skidförbundet tagit ut lagen som ska representera Sverige på junior-VM i Vuokatti, Finland 8-14 februari 2021. Truppen består av sex ...