Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Alexander Bolhunov är tidernas mest överlägsna herrsegrare I Tour de Ski-historien. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Alexander Bolhunov är tidernas mest överlägsna herrsegrare I Tour de Ski-historien. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Rekordstor segermarginal för Bolshunov i Tour de Ski

Rysslands Alexander Bolshunov var tvåa över mållinjen under Tour de Ski-finalen Final climb bakom landsmannen Denis Spitsov. Totalen vann Bolshunov med rekordmarginalen tre minuter och 23 sekunder före Maurice Manificat, Frankrike.
Oskar Svensson blev bäst av svenskarna i totalen som 16:e man. William Poromaa var bäst av svenskarna under Final climb som 23:a.

Rysslands Denis Spitsov var starkast under Final climb och var 13 sekunder före totalvinnaren Alexander Bolshunov över mållinjen. Frankrikes Maurice Manificat följde två sekunder där bakom och slutade totaltvåa i Tour de Ski. Bolshunov var åå pallen alla dagar och blev etta alla distanslopp utom dagens.

William Poromaa åkte in som 23:a på slutetappen och slutade också på 23:e plats totalt.

– Det var väldigt väldigt tufft. Jag hade inte en riktigt bra kropp men det var skönt att få avsluta touren, sa Poromaa till SVT.

Bäste svensk i totalen blev gårdagens sprintvinnare Oskar Svensson som slutade på 16:e plats i sammandraget. Oskar var 35:a på slutetappen. I poängtävlingen så blev Svensson sexa.

– Jag är nöjd överlag och så klart sticker gårdagens sprintseger ut, sa Svensson.

Björn Sandström var 32:a och Marcus Ruus 39:a på slutetappen.

Officiellt resultat

Slutställning touren

Slutställning poängtävlingen

Senaste nyheterna

Lina Korsgren på väg mot soloseger i Toblach-Cortina i söndags. Kommande söndag står hon på startlinjen med Visma Ski Classics gula ledarväst när det är dags för Marcialonga. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Korsgren är nervös inför Marcialonga

Lina Korsgren, Team Ramudden, har startat säsong Visma Ski Classics säsong XI med en andraplats och en seger. På söndag står hon på startlinjen för Marcialonga med den gula ledarvästen. Det är en lit...
Här har vi åkarna som representerar Sverige på JVM i Finland 8-14 februari. FOTO: Svenska skidförbundet.

Sveriges trupp till junior-VM i Finland

Efter fina uttagningstävlingar i Järpen och Åsarna har nu Svenska Skidförbundet tagit ut lagen som ska representera Sverige på junior-VM i Vuokatti, Finland 8-14 februari 2021. Truppen består av sex ...