Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Team Engcons Isak Augustsson, Anton Elvseth, Laila Kveli-Ahrlin, Gabriel Höjlind och Joakim Augustsson på plats i Schweiz inför starten på Visma Ski Classics på lördag. FOTO: Team Engcon

Team Engcons Isak Augustsson, Anton Elvseth, Laila Kveli-Ahrlin, Gabriel Höjlind och Joakim Augustsson på plats i Schweiz inför starten på Visma Ski Classics på lördag. FOTO: Team Engcon

Team Engcon förstärker med Gabriel Höjlind

Några dagar innan starten på Visma Ski Classics säsong XI så meddelar Team Engcon att man förstärker teamet med IFK Mora-åkaren Gabriel Höjlind.
24-årige Höjlind som var 27:a på Vasaloppet i våras som bäste icke Pro team-åkare.
– ”Gabbe” är ung och lovande och har en vass spurt, säger Team Engcons teamchef Jerry Ahrlin.

Gabriel Höjlind har gjort många bra långlopp på svensk mark de senaste åren. I fjol vann han både Bessemerloppet och Orsa Grönklitt Ski Marathon och var tvåa på Moraloppet. Sedan imponerade han med en stark avslutning på Vasaloppet där han spurtade in som 27:a efter att ha avancerat från runt hundrade plats vid Evertsberg.

Nu på lördag gör han internationell premiär vid Engadin La Diagonela i Schweiz för Team Engcon.

– Det blir spännande att följa ”Gabbe”. Han har valt att satsa på långlopp i ung ålder och har visat fin kapacitet på en del träningsrace i sommar och höst. Inte minst har han en bra spurt, säger teamchef Ahrlin.

Gabriel Höjlind jublar som segrare av Orsa Grönklitt Ski Marathon 2020. FOTO: Magnus Caris.Gabriel Höjlind jublar som segrare av Orsa Grönklitt Ski Marathon 2020. FOTO: Magnus Caris.

Team Engcon har också en ändring i uppställningen på service-sidan. Ny vallare är Joakim Augustsson med mångårig erfarenhet som vallare i det svenska landslaget men även USA:s och Japans landslag.

– Vi har ju haft Jean-Marc Chabloz som vallare i flera år men han är ju med skidskyttelandslaget om skyttetränare nu. Det är ju inte lätt att få tag på vallare med erfarenhet för den här nivån så jag är väldigt glad att vi kunde knyta till oss ”Jocke”, säger Ahrlin.

Jerry Ahrlin kan inte själv vara på plats i inledningen av Visma Ski Classics-säsongen. På grund av det speciella läget med pandemin så blir han hemma med hans och frun Lailas (Kveli-Ahrlin) barn.

Som stand in för Jerry finns nu Isak Augustsson (Jockes son) på plats i Schweiz för att sköta praktiska bitar som vätskelangning med mera.

– Det var fint att det löste sig med Isak och att han kunde finna på plats hela tiden under de tre inledande tävlingarna, säger Ahrlin.

Senaste nyheterna

Lina Korsgren på väg mot soloseger i Toblach-Cortina i söndags. Kommande söndag står hon på startlinjen med Visma Ski Classics gula ledarväst när det är dags för Marcialonga. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Korsgren är nervös inför Marcialonga

Lina Korsgren, Team Ramudden, har startat säsong Visma Ski Classics säsong XI med en andraplats och en seger. På söndag står hon på startlinjen för Marcialonga med den gula ledarvästen. Det är en lit...
Här har vi åkarna som representerar Sverige på JVM i Finland 8-14 februari. FOTO: Svenska skidförbundet.

Sveriges trupp till junior-VM i Finland

Efter fina uttagningstävlingar i Järpen och Åsarna har nu Svenska Skidförbundet tagit ut lagen som ska representera Sverige på junior-VM i Vuokatti, Finland 8-14 februari 2021. Truppen består av sex ...