Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Team Engcons Isak Augustsson, Anton Elvseth, Laila Kveli-Ahrlin, Gabriel Höjlind och Joakim Augustsson på plats i Schweiz inför starten på Visma Ski Classics på lördag. FOTO: Team Engcon

Team Engcons Isak Augustsson, Anton Elvseth, Laila Kveli-Ahrlin, Gabriel Höjlind och Joakim Augustsson på plats i Schweiz inför starten på Visma Ski Classics på lördag. FOTO: Team Engcon

Team Engcon förstärker med Gabriel Höjlind

Några dagar innan starten på Visma Ski Classics säsong XI så meddelar Team Engcon att man förstärker teamet med IFK Mora-åkaren Gabriel Höjlind.
24-årige Höjlind som var 27:a på Vasaloppet i våras som bäste icke Pro team-åkare.
– ”Gabbe” är ung och lovande och har en vass spurt, säger Team Engcons teamchef Jerry Ahrlin.

Gabriel Höjlind har gjort många bra långlopp på svensk mark de senaste åren. I fjol vann han både Bessemerloppet och Orsa Grönklitt Ski Marathon och var tvåa på Moraloppet. Sedan imponerade han med en stark avslutning på Vasaloppet där han spurtade in som 27:a efter att ha avancerat från runt hundrade plats vid Evertsberg.

Nu på lördag gör han internationell premiär vid Engadin La Diagonela i Schweiz för Team Engcon.

– Det blir spännande att följa ”Gabbe”. Han har valt att satsa på långlopp i ung ålder och har visat fin kapacitet på en del träningsrace i sommar och höst. Inte minst har han en bra spurt, säger teamchef Ahrlin.

Gabriel Höjlind jublar som segrare av Orsa Grönklitt Ski Marathon 2020. FOTO: Magnus Caris.Gabriel Höjlind jublar som segrare av Orsa Grönklitt Ski Marathon 2020. FOTO: Magnus Caris.

Team Engcon har också en ändring i uppställningen på service-sidan. Ny vallare är Joakim Augustsson med mångårig erfarenhet som vallare i det svenska landslaget men även USA:s och Japans landslag.

– Vi har ju haft Jean-Marc Chabloz som vallare i flera år men han är ju med skidskyttelandslaget om skyttetränare nu. Det är ju inte lätt att få tag på vallare med erfarenhet för den här nivån så jag är väldigt glad att vi kunde knyta till oss ”Jocke”, säger Ahrlin.

Jerry Ahrlin kan inte själv vara på plats i inledningen av Visma Ski Classics-säsongen. På grund av det speciella läget med pandemin så blir han hemma med hans och frun Lailas (Kveli-Ahrlin) barn.

Som stand in för Jerry finns nu Isak Augustsson (Jockes son) på plats i Schweiz för att sköta praktiska bitar som vätskelangning med mera.

– Det var fint att det löste sig med Isak och att han kunde finna på plats hela tiden under de tre inledande tävlingarna, säger Ahrlin.

Senaste nyheterna

Det är nu klart att det blir Volkswagen Cup i Boden 19-21 februari. FOTO: Svenska skidförbundet.

Grönt ljus för Volkswagen Cup i Boden

Svenska skidförbundet meddelar att efter samråd med arrangerande Bodens Skidallians ges grönt ljus för Volkswagen Cup i Boden 19-21 februari.
Andreas Nygaard blev tvåa bakom Oskar Kardin på La Diagonela i lördags. Under loppet förfrös han dock fingrarna och norrmannen ligger nu på sjukhus i Italien. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Nygaard kan inte tävla på grund av förfrusna fingrar

Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, blev tvåa på Engadin La Diagonela i lördags. Efter loppet har han dock gått en ännu tuffare kamp med förfrusna fingrar i det kalla vädret. – Det är bra med mig me...
Linn Svahn deltog på Idrottsgalan via länk när hon fick motta utmärkelsen Årets kvinnliga idrottare. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Linn Svahn Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan

Linn Svahn vann utmärkelsen Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan. Linn blev också tvåa i omröstningen om Jerringpriset bakom vinnaren Armand Duplantis. – Sätt läskigt höga mål och våga tro på di...